Tradiciškai paminėtos jubiliejinių vestuvių sukaktys


Lapkričio 18 dieną Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrius tradiciškai rajono gyventojams organizavo renginį, skirtą paminėti jubiliejinių vestuvių sukaktims. Šiemet artimieji į šventę lydėjo vienuolika porų, kurios šiais metais švenčia savo vestuvių jubiliejus. Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos salėje tradiciškai, kaip ir savo vestuvių dieną, poros, švenčiančios vestuvių sukaktis buvo sutikti su duona ir druska.

Šventėje dalyvavo ir jubiliejines vestuvių metines mininčias poras sveikino Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis su žmona Lina. Rajono meras teigė, jog džiaugiasi matydamas poras, kurios santuokoje gyvena jau ne vieną dešimtmetį, kurios atiduoda viską kas geriausia vaikams, augina juos dorais ir sąžiningais piliečiais. Savo šeimose puoselėja mūsų šalies papročius ir tradicijas. Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis linkėjo sukaktuvininkams stiprios sveikatos, santarvės ir dar ilgų bendro gyvenimo metų.
Dalyviai klausydamiesi renginio vedėjų Jūratės Mirijauskienės ir Almos Straigienės prasmingų žodžių buvo kviečiami labiausiai jaudinančiam šventės momentui – pasirašymui jubiliejiniame akte. Skambant Mendelsono maršui pasirašyti buvo kviečiami auksines vestuves švenčiantys Onutė Ramutė ir Petras Kazlauskai, Birutė ir Leonas Vytautas Rimavičiai bei Janina Marija ir Juozas Lukoševičiai. Koralines arba drobines (linines) vestuves švenčiantys Lina ir Gintautas Jonuškai, Zina ir Sigitas Barkauskai bei Ona ir Silvestras Janulevičiai. Perlines vestuves švenčiantys Rima ir Antanas Kliučinskai bei Vilma ir Artūras Gradeckai, Sidabrines vestuves minintys Lina ir Eugenijus Urmanavičiai bei Inga ir Ramūnas Jotaučiai. Šventėje taip pat dalyvavo ir jubiliejiniame akte pasirašė Aušra ir Žydrūnas Kmieliauskai, švenčiantys porcelianinių vestuvių sukaktį. Po pasirašymo meras A. Margelis sukaktuvininkams įteikė simbolinius santuokos žiedus, renginio vedėjos užrišo austas jubiliejinių vestuvių juostas. Šiais metais perlines vestuves taip pat švenčia rajono pirmoji pora – Artūras ir Lina Margeliai. Šia proga renginio vedėjos porai taip pat įteikė atminimo dovanas.
Po iškilmingos ceremonijos šventės dalyviai buvo kviečiami valso šokiui. Muzikos garsais šildė Lazdijų meno mokyklos Veisiejų filialo Irinos Gudebskienės mokiniai, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos mokinys Mangirdas Kundrotas. Svajingus romansus dainavo Zina Barkauskienė kartu su svečiais. Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja J. Mirijauskienė, įteikdama po simbolinį duonos kepalėlį, visiems linkėjo, kad namuose visada būtų šviesu, šilta ir jauku ir kad ant šeimyninio stalo niekuomet nepristigtų kasdieninės duonos.


Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą