Druskininkų policininkas šokęs į ledinį vandenį išgelbėjo skęstantį girtą vyrą Tekste rasite įtemptos gelbėjimo operacijos vaizdus

Druskininkų policijos pareigūnas sekmadienį šoko į ledinį vandenį ir spėjo išgelbėti tvenkinyje įlūžusį ir skęstantį girtą vyrą.  

Kaip pranešė Policijos departamentas, kovo 28 d. apie 15 val. 39 min. gautas pranešimas, kad Druskininkų savivaldybėje, Neravų kaimo tvenkinyje, įlūžus ledui, pradėjo skęsti girtas (2,33 prom.) vyras (gim. 1968 m.). 

Į įvykio vietą atvykus policijos pareigūnams, tarnybos metu uniformuotas Alytaus apskrities VPK Druskininkų PK pareigūnas, nusirengęs viršutinę tarnybinės uniformos dalį, šoko į tvenkinį. 

Pareigūnas turėjo virvę. Nuplaukęs saugų atstumą iki skęstančiojo, numetė jam virvę, po ko krante buvę kiti pareigūnai skęstantįjį ištraukė į krantą. 

http://youtu.be/fmBbhd0aZLI

Vyras, po medikų apžiūros, išleistas į namus. 

Per lūžtantį ledą trumpino kelią į parduotuvę 

Kaip praneša Alytaus apskrities VPK, į įvykio vietą pirmieji atvyko Druskininkų policijos komisariato reagavimo skyriaus vyriausieji patruliai Giedrius Goberis ir Aistė Povilaitytė. Kol porininkė iš tarnybinio automobilio išėmė gelbėjimo virvę, G. Goberis jau buvo nusirengęs viršutinę uniformos dalį ir bėgo tvenkinio link. 

Nė sekundės nesudvejojęs, pareigūnas šoko į ledinį vandenį priartėjo prie nelaimėlio kaip įmanoma arčiau, metė jam virvę, o krante buvę kolegos ir vietiniai gyventojai ištraukė jį į krantą. 

Iš vandens ištraukę sužvarbusį vyrą pareigūnai nurengė, apklojo terminiu apklotu ir savo uniformomis. Stengdamiesi nors kiek sušildyti sušalusį žmogų, trynė jam rankas ir kojas, kalbino jį, klausė kas pastūmėjo eiti korėtu ir tirpstančiu ledu per Neravų tvenkinį. 

Paaiškėjo, kad girtas (2,33 prom.) neraviškis bandė trumpinti kelią iki parduotuvės. 

Ne pirma iš ledinio vandens išgelbėta gyvybė 

Pareigūnai dėkoja druskininkiečiui, kuris pirmasis puolė gelbėti skendusį vyrą. Pasiekti skęstančiojo nepavyko dėl turėtos per trumpos virvės, tačiau padrąsinimas ir logiški nurodymai, kaip išsilaikyti vandens paviršiuje – neįkainuojami. 

Druskininkų PK Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis Giedrius Goberis savo poelgio nesureikšmino. Per daugiau kaip 23 tarnybos policijoje metus tai jau ne pirmoji iš ledinio vandens išgelbėta gyvybė. 

„Nesu joks didvyris, tik atlikau savo pareigą. Taip būtų pasielgęs kiekvienas. Džiaugiuosi, kad tarnybiniame automobilyje turime visą būtiną gelbėjimo įrangą. Tai tik palengvino mūsų darbą“, – sako Giedrius. 

Įvykis tiriamas. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą