Kontrabandos gabenimo istorijoje sulaikyti du pareigūnai ir mikroautobuso vairuotojas

 

Panaudoję dujinį užtaisą ir priverstinio stabdymo juostą po gaudynių Varėnos rajone pasieniečiai sulaikė Varėnos gyventoją. Jis mikroautobusu „VW Transporter“ gabeno 40 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vėliau sulaikyti ir du VSAT pareigūnai, įtariami piktnaudžiavimu tarnyba bei padėjimu gabenti akcizines prekes.
Antradienį VSAT Imuniteto valdybos, Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosos paskirties komandos pasieniečiai Varėnos rajono Krokšlio kaimo ribose patikrinti stabdė mikroautobusą „VW Transporter“ lietuviškais numeriais. Ši vieta yra maždaug už 3 km nuo sienos su Baltarusija. Vairuotojas nepakluso teisėtiems VSAT pareigūnų reikalavimams ir padidinęs greitį pradėjo važiuoti Rudnios kaimo link. Pasieniečiai panaudojo priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“, bei iš ginklo „Winchester Defender“ į mikroautobusą iššovė dujinį užtaisą, pramušusį jo langą.
Mikroautobusą žvyrkeliu Krokšlys - Rudnia pasieniečiai dar vijosi apie 3 kilometrus, kol „VW Transporter“ vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio. Manoma, kad jį paveikė akis graužusios dujos. Be to, dviejų priekinių ratų padangos buvo pradurtos „ežio“.
Sulaikytas bėglys pasirodė esantis 43-ejų Varėnos gyventojas. Jis gabeno 40 000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“, pažymėtų Baltarusijos akcizo ženklais.
Tęsdami tyrimą netrukus pasieniečiai sulaikė 33-ejų ir 36-erių Aleksandro Barausko užkardos pasieniečius. Jiems buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dėl padėjimo gabenti akcizines prekes. Ir vairuotojas, ir pareigūnai buvo uždaryti į areštinę.
Ketvirtadienį teismas varėniškį leido suimti mėnesiui, abu pasieniečius – po 10 dienų.
VSAT toliau atlieka ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir piktnaudžiavimo tarnyba.

 

 

VSAT inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą