Laimos ir Arvydo Padleckų žemės sklype bus pastatytas paminklas Baltijos kelyje stovėjusiems Alytaus krašto žmonėms

Trečiadienį Alytaus  miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis susitiko su Laima ir Arvydu Padleckais, kurie savo privačiame žemės sklype davė raštišką leidimą pastatyti paminklą Baltijos kelyje stovėjusiems Alytaus krašto žmonėms. 

Meras visų Alytaus miesto žmonių vardu padėkojo svečiams už suteiktą galimybę įamžinti svarbų mūsų tautai ir Lietuvos valstybei istorinį įvykį ir alytiškių dalyvavimą jame bei įteikė suvenyrus. Svečiai pasidžiaugė, kad Alytus yra labai žalias miestas ir gražiai tvarkomas, kad Dzūkijos sostinės ikimokyklinio ugdymo ir bendrojo ugdymo mokyklose daugėja mokinių, į Alytų gyventi iš užsienio vis daugiau grįžta mūsų tautiečių, kad mieste skiriamas reikiamas dėmesys istorinės atminties įamžinimui. 

1989 m. rugpjūčio 23 d. Baltijos kelio atkarpoje, esančioje kelio Vilnius – Ukmergė 47 kilometre, stovėjo Alytaus krašto žmonės, gyvenantys dabartinėse Alytaus miesto savivaldybės ir Alytaus rajono savivaldybės teritorijose. Už jų drąsą ir tuometinį tikėjimą ateities Lietuva minėtame žemės sklype bus pastatytas paminklas.

Svečiai ne tik susitiko su meru, bet taip pat svečiavosi Alytaus muzikos mokykloje, Lietuvos šaulių sąjungos karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės namuose, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje, aplankė Laisvės Angelą, Sausio 13-osios kryžių, paminklą „Nurimęs varpas“, Atgimimo ąžuolą, Alytaus Senamiesčio skverą, kuriame pastatytas paminklas Dainavos apygardos partizanams ir šiuo metu tvarkoma jo aplinka, Baltosios rožės tiltą, mūsų miesto pramonės rajoną, mokytojų Vydūnų namą (Vaižganto g.), kuriame 1942–1945 metais gyveno Adolfas Ramanauskas-Vanagas, ir namą (Dzūkų g.), kuriame 1955–1956 metais Adolfas Ramanauskas-Vanagas slapstėsi su savo šeima.

Ams, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą