Nuotraukos autorius: A.Aleksandravičius

Alytaus regiono plėtros taryboje – patvirtinti nuostatai ir apsispręstą dėl direktoriaus

Penkių Alytaus regiono savivaldybių – Alytaus miesto, Alytaus rajono, Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos – merai ketvirtadienį patvirtino Alytaus regiono plėtros tarybos nuostatus bei nutarė jau kitą savaitę rinktis ir toliau formuoti kitus šios naujos institucijos valdymo organus. 

Alytaus regiono plėtros taryba, kuriai pirmininkauja Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis,  vadovaujantis teisės aktais, atsiranda kaip nauja valstybės institucija, kuri sprendžia dėl konkrečių investicijų į regioną ir atranda bendrą sutarimą dėl jų eiliškumo ir prioritetų. 

Šiame posėdyje taip pat patvirtinta regiono plėtros tarybos kolegiją. Ją sudarys dešimt narių – penki savivaldybių merai bei penki savivaldybių tarybų deleguoti nariai: po vieną iš kiekvienos regiono savivaldybės tarybos narių.

Be merų, kolegijoje dirbs ir savivaldybių tarybų nariai Česlovas Daugėla, Dalia Kitavičienė,  Linas Urmanavičius,  Audrius Klėjus ir Povilas Samulevičius. Visi jie, išskyrus Česlovą Daugėlą, yra merų pavaduotojai.  

Kitą savaitę kolegija posėdyje turėtų tvirtinti Alytaus regiono plėtros administracijos direktoriaus konkurso nuostatus. Pats konkursas bus organizuojamas LR Vidaus reikalų ministerijos  Valstybės tarnybos departamento nustatyta tvarka ir terminais. 

Alytaus regiono plėtros taryba bei jos valdymo organai, vadovaujantis teisės aktais, veiklą turi pradėti iki 2021 metų kovo 1 dienos. 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą