Apie 180 tūkstančių nepasiturinčiųjų balandį gaus antrąją paramą maisto produktais

Nuo balandžio pradžios nepasiturinčius šalies gyventojus pasieks šiais metais jau antroji pagalba maisto produktais. Maistas nepasiturinčius pasiekė vasario mėnesį, o dalijimas šiemet vyks dar penkis kartus: balandį, birželį, rugpjūtį, spalį ir gruodį. 

„Šis laikotarpis labai sudėtingas nepasiturintiems ar mažas pajamas gaunantiems žmonėms. Maisto dalijimas yra viena iš paramos formų, tačiau, skirtingai nei piniginės paramos skyrimas, maisto dalijimas negali vykti nuotoliniu būdu, todėl labai svarbu tai daryti saugiai, o tuo pačiu užtikrinti, kad pasiimti priklausančius maisto produktus būtų kuo patogiau“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Saugant tiek paramos gavėjus, tiek paramą dalijančių nevyriausybinių organizacijų ir savivaldybių darbuotojus, maisto produktai bus iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl asmeninių krepšelių žmonėms atsinešti nereikės. Gyventojams atsiėmus produktus, už juos gavėjų sąraše taip pat pasirašys paramą dalijantys darbuotojai. 

Antrojo dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks 10 maisto produktų krepšelis, kurį sudarys kiaulienos konservai, vištienos konservai, grikių kruopos, rapsų aliejus, keptos pupelės pomidorų padaže, konservuoti žalieji žirneliai, konservuota raugintų agurkų sriuba, greito paruošimo avižų košės su džiovintomis uogomis, saldintas sutirštintas pienas, pirmos rūšies kvietiniai miltai. 

Birželio ir gruodžio mėnesiais gyventojus pasieks ir higienos prekės: šampūnas, muilas, dantų pasta, dantų šepetėlis ir skalbimo priemonės.

Atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, maisto produktus tiekėjai į visas 60 savivaldybių išvežioti planuoja nuo balandžio pradžios iki mėnesio pabaigos. Maisto produktai bus dalijami daugiau nei 600 punktų. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją ar ieškoti savo savivaldybės administracijos ir „Maisto banko“ interneto puslapiuose. 

Maisto produktus ir higienos prekes gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 192 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 192 eurus per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nusistato kiekviena savivaldybė individualiai.

Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2021–2023 m. yra skirta 38 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir dvi nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija.

 

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą