Migrantai: alytiškių saugumui – papildomos priemonės

Administracinėse Miškininkų g. 3 patalpose apgyvendinus iš įvairių Afrikos valstybių atvykusius migrantus, daugelis Alytaus miesto gyventojų sunerimę.  Alytiškiams neramu dėl jų pačių ir turto saugumo.  Pagrindo jaustis nesaugiai bent jau kol kas tikrai nėra. 

Pastatas su užsieniečiais migrantais ištisą parą saugomas policijos pareigūnų  ir saugos tarnybos darbuotojų. Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Ryčio Vitkausko teigimu, siekiant užtikrinti alytiškių saugumą, buvo nupirktos ir aplink aerodromo administracinį pastatą sumontuotos papildomos vaizdo stebėjimo kameros ir apšvietimas, nušienauta žolė, nugenėti medžiai, išpjauti menkaverčiai želdiniai.  Kitą savaitę teritoriją planuojama aptverti papildoma tvora. 

Kol kas problemų nekyla ir dėl migrantų elgesio. Antrą savaitę Alytuje gyvenantys užsieniečiai, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo R. Vitkausko teigimu, taikūs ir ramūs –  jokių vidinių incidentų ar konfliktų kol kas nebuvo kilę. Migrantai nekelia ir jokių papildomų reikalavimų.

Miškininkų g. 3 administracinėse patalpose šiuo metu apsistoję 67 asmenys, keturiems migrantams buvo nustatytas  COVID-19, tad jie izoliacijai yra išvežti  į VšĮ Abromiškių reabilitacijos ligoninę. 

Visų migrantų izoliacijos laikas  Alytuje baigsis liepos 26 d.  Liepos 19 d. jiems bus atliekami pakartotiniai COVID-19 tyrimai. Nustačius naujų COVID-19 atvejų, koronavirusu užsikrėtę asmenys bus iš Alytaus išvežami ir izoliuojami, likusiems izoliacijos laikas bus pratęstas dar 14 dienų.

Iš įvairių Afrikos valstybių į Lietuvą atvykę migrantai į Alytaus miestą atvežti ir administraciniame Miškininkų g. 3 pastate apgyvendinti liepos 3 d. Iš viso Dzūkijos sostinėje tuomet buvo apgyvendintas 71 asmuo.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija
 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą