Taupykite! Rinkitės elektroninę sąskaitą už atliekų tvarkymą

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras siūlo rinktis elektroninį mokėjimo pranešimo už atliekas gavimo būdą. Taip paprasčiau, patogiau ir pigiau. 
Tą padaryti galima prisijungus prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro savitarnos svetainės https://www.aratc.lt/vietine-rinkliava/e-paslaugos-e-vietine-rinkliava/. Pažymėkite, kad renkatės elektroninę sąskaitos gavimo būdą, nurodykite teisingą, naudojamą elektroninio pašto adresą ir būsite garantuoti, kad jūsų pranešimas niekur nepasimes ir nedings. 

Vietinės rinkliavos mokėjimo pranešimai gyventojams yra siunčiami vieną kartą per metus. Vasario mėnesį juos gaus visi regiono atliekų turėtojai. 

Užsisakiusieji elektroninius pranešimus, mokės mažiau – jiems bus pritaikyta savivaldybės numatyta lengvata.   

Popierinių pranešimų siuntimas paštu yra brangi paslauga ir svarstoma galimybė nuo kitų metų jos atsisakyti. Pageidaujantiems gauti pranešimus paštu būtų priskaičiuojamos jų spausdinimo ir siuntimo išlaidos.  

Kiekvienais metais nemaža dalis paštu išsiųstų pranešimų grįžta su informacija, kad nerastas adresatas, netvarkinga pašto dėžutė arba jos visai nėra. Kad taip nenutiktų, geriausia išeitis – užsisakyti elektroninį mokėjimo pranešimą. 

Negautas mokėjimo pranešimas neatleidžia nuo pareigos mokėti rinkliavą. Jos nesumokėjus skaičiuojama skola, o grįžęs mokėjimo pranešimas pridedamas prie jos išieškojimo kaip įrodymas, kad jis buvo išsiųstas. 

Užsisakius elektroninę sąskaitą, tokių problemų nekyla. Tik būtinai pasitikrinkite, o prisijungdami naujai nurodykite veikiantį ir naudojamą elektroninį paštą! 
Vis dar yra rinkliavos mokėtojų, kurie nurodę elektroninius adresus, besibaigiančius 

@zebra.lt ir @aktv.lt. Zebra elektroninių paslaugų neteikia, pašto @aktv.lt platforma taip pat yra išjungta ir šie adresai neveikia. 

Jeigu kyla neaiškumų, problemų, jungiantis ar registruojantis prie ARATC savitarnos sistemos,  kreipkitės info@alytausratc.lt, tel. 8 315 72842.  

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą