Nuotraukos autorius: Vyr. eil. Michail Lysenko nuotraukos

Apdovanoti iš operacijos Malyje grįžę Alytaus krašto kariai

 

 

Lapkričio 7 d. Alytaus Rotušės aikštėje 34-iems Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dainavos apygardos 1-osios rinktinės kariams, grįžusiems iš Jungtinių Tautų vadovaujamos operacijos Malyje MINUSMA, buvo įteikti Krašto apsaugos sistemos medaliai „Už tarptautines operacijas“.

 

„Jūsų tarnyba Jungtinių Tautų vadovaujamoje operacijoje yra Lietuvos indėlis į stabilumą pasaulyje. Dėkoju už jūsų ryžtą ir pasiaukojimą, vykdant užduotis sunkiomis tarnybos sąlygomis, ir sveikinu – misiją atlikote profesionaliai“, – sakė KASP vadas plk. Dainius Pašvenskas.

 

Alytaus krašto profesinės karo tarnybos kariai ir kariai savanoriai sudarė trečiąją Pajėgų apsaugos vieneto pamainą ir keturis mėnesius Vokietijos kontingento sudėtyje operacijos rajone Malyje vykdė pajėgų apsaugos funkcijas.

 

Į Lietuvą sugrįžusius karius spalio pabaigoje pakeitė ketvirtoji Pajėgų apsaugos vieneto pamaina, kuri suformuota KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės karių pagrindu.

 

Renginyje taip pat dalyvavo KASP rinktinių vadai ir puskarininkiai, Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, Alytaus rajono savivaldybės atstovai, vidaus saugumo tarnybų atstovai, karių artimieji ir kiti svečiai.

 

Jungtinės Tautos operaciją MINUSMA (angl. Multinational Intergrated Stabilization Mission, MINUSMA) Malyje vykdo nuo 2013 m. MINUSMA siekia stabilizuoti padėtį šalyje, remti pereinamojo laikotarpio veiksmų plano įgyvendinimą, apsaugoti civilius gyventojus, propaguoti ir ginti žmogaus teises, rengti humanitarinės pagalbos teikimą, kultūros paveldo išsaugojimą ir padėti užtikrinti teisingumą nacionaliniu ir tarptautiniu lygmenimis.

 

Šiuo metu apie 150 Lietuvos karių dalyvauja tarptautinėse operacijose Afganistane, Irake, Kosove, Ukrainoje, Malyje, Turkijoje, Centrinės Afrikos Respublikoje, Viduržemio jūroje ir Indijos vandenyne.

 

KAM informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą