Alytuje genimi medžiai

 

Artėjant žiemos sezonui tvarkoma miesto aplinka –genimi medžiai. Siekiama užtikrinti eismo ir pėsčiųjų saugumą, genėjant sausas, džiūstančias ir aplūžinėjusias šakas.
Genint visame mieste pašalinamos šviestuvus ar matomumą uždengiančios medžių šakos, išpjaunami menkaverčiai krūmai. Senamiestyje bus nugenėti 438 medžiai, Pirmajame Alytuje – 81, Dainavoje – 270, Putinuose – 171, o Vidzgiryje – 461 medis. Iš viso Alytuje bus nugenėtas 1 421 medis. Pagal sutartį darbus numatoma baigti iki gruodžio 20 d., tačiau manoma, kad darbai bus atlikti daug greičiau, t. y. iki lapkričio pabaigos.
Genėjimui šiemet skirta 17 tūkst. eurų. Darbus atlieka UAB „Aplinkos darbai“.
Paskutinį kartą Alytuje medžiai buvo genimi prieš dvejus metus.
Primename, kad gyventojai negali savavališkai genėti ir pjauti medžių. Saugotini medžiai ir krūmai gali būti kertami, persodinami ar kitaip pašalinami, genimi, tik turint Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus išduotą leidimą kirsti, persodinti ar kitaip pašalinti, genėti saugotinus medžius ir krūmus. Gavus leidimą ir atlikus genėjimo darbus patiems, prašome gyventojus žaliąsias atliekas (šakas) pristatyti į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro kompostavimo aikšteles ir primename, kad šių atliekų negalima palikti šalia atliekų konteinerių.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą