Lopšelis-darželis „Girinukas“ tapo LTOK programos „Olimpinė karta“ nariu

Alytaus lopšelis-darželis „Girinukas" tapo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto programos „Olimpinė karta" nariu. Narystę liudijanti pažymą šio lopšelio-darželio direktorei Rasai Naujalienei įteikta kovo 21 d. Kauno „Žalgirio" arenoje penktą kartą vykusio Olimpinio švietimo forumo metu.

„Esame pirmasis Alytaus lopšelis-darželis, priimtas į šią programą," – pasiekimu džiaugiasi lopšelio-darželio direktorė R. Naujalienė.

Olimpinė karta – tai 14 metų vykstantis ilgalaikis projektas (iki 2015 m. „Vaikų ir jaunimo olimpinis ugdymas"), skirtas vaikų ir jaunimo olimpiniam ugdymui, olimpinių idėjų ir sporto, kaip ugdymo priemonės, sklaidai Lietuvoje. Projekte dalyvauja 105 ikimokyklinės įstaigos ir bendrojo ugdymo mokyklos iš visos šalies.

Projekto „Olimpinė karta" nariai ne tik dalyvauja organizatorių siūlomoje veikloje: mokymuose, konferencijose, akcijose, šventėse, konkursuose, renginiuose, tačiau nuolat gyvena olimpiniu ritmu tiek pamokų metu, tiek po jų. Olimpizmas integruojamas į mokomuosius dalykus mokyklose ir neformaliojo švietimo veiklas. Sportas yra puiki priemonė susidariusioms problemoms ir iššūkiams spręsti. Darželius ir bendrojo ugdymo mokyklas lankantys vaikai bendraudami su mokytojais bei dalyvaudami su olimpizmo sklaida susijusiose programose tampa aktyvesni, drąsesni, išmoksta užsibrėžti tikslų ir jų siekti, o draugiškumas ir pagarba jiems tampa natūralia elgsena.

Šiemet Kauno „Žalgirio" arenoje gausų būrį pedagogų ir savivaldybių sporto specialistų subūrusio Olimpinio švietimo forumo tema „Sportas+Švietimas = 21amžiaus galimybės". Forumo metu skaitytų pranešimų temos buvo susijusios su sportu, kaip universalia žmogaus ugdymo priemone.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą