Apdovanoti gražiausiai aplinką besitvarkantys alytiškiai


Alytaus miesto savivaldybė tradiciškai organizavo aplinkos tvarkymo konkursą, kurio metu išrinkti ir apdovanoti gražiausiai aplinkas prižiūrintys gyventojai. Buvo aplankytos skirtingos Alytaus miesto įmonės ir įstaigos, individualūs namai, daugiabučių namų bendrijos ir stebėta, kaip yra tvarkoma aplinka, prižiūrimos vietos, matomos kiekvienam miesto gyventojui ir svečiui. Konkurso nugalėtojai apdovanoti UAB „Lankava“ dovanų čekiais, gėlėmis ir „Alytus-Myliu“ ženkliukais.
„Šiandien matome gražiai sutvarkytą aplinką, gražų miestą. Iš tikrųjų šis konkursas yra labai graži, populiarėjanti mūsų miesto tradicija. Jos dėka kuriamas dar gražesnis miestas. Matau žmones, kurie tiesiogiai formuoja miesto įvaizdį. Miesto grožis ir įvaizdis tikrai prasideda ne nuo politikų, o nuo individualių žmonių, savo aplinkoje kuriančių gražius dalykus ir tampančių pavyzdžiu kitiems. Ačiū jums, kad tai darote! Manau, šią tradiciją tęsite ir toliau, nes greičiausiai tai nėra vien tikslas dalyvauti konkurse, o ir gyvenimo būdas – formuoti gražius dalykus. Tikiu, kad puoselėdami savo aplinką darote įtaką kitiems žmonėms ir dėl šios priežasties mūsų miestas nušvis tikrai kitomis spalvomis“, – apdovanojimų metu kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris.
Įmonių, įstaigų kategorijoje pirmoji vieta atiteko Alytaus kraštotyros muziejui, Savanorių g. 6, direktorė Audronė Jakunskienė, antroji vieta – Alytaus pataisos namams, Ulonų g. 8A, direktorius Genadijus Lepiochinas, o trečioji vieta – Jurgiškių odontologijos klinikai, Jurgiškių g. 1, direktorius Mindaugas Jeruševičius.
Švietimo įstaigų kategorijoje šiais metais labiausiai sekėsi šimtmetį skaičiuojančiai Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijai, Birutės g. 2, direktorius Virginijus Skroblas, antroji vieta atiteko Alytaus jaunimo centrui, Tvirtovės g. 3, direktorė Jūratė Treigienė, o trečioji vieta taip pat šimtmetį mininčiai Alytaus Dzūkijos pagrindinei mokyklai, Tvirtovės g. 7, direktorė Vilija Sušinskienė.
Prekybos centrų kategorijoje pirmąją vietą užėmė UAB „Virtuvės asai“, „Pizza de Cappo“, Pulko g. 14, direktorius Elvinas Černiauskas, antrąją vietą – MB „Oi gardu“, kavinė Centro terasa, Rotušės a. 16-19, direktorė Gabrielė Bervingienė, trečiąją vietą – UAB „Tavernela“, kavinė-baras „Salsa Rosa“, Kepyklos g. 17, direktorė Inesa Vaičiulienė.
Daugiabučių namų savininkų bendrijų kategorijoje pirmoji vieta atiteko DNSB Jurgiškių g. 11, 13, pirmininkė Gražina Žukauskaitė, antroji vieta – DNSB Jurgiškių g. 33, pirmininkė Danguolė Radionovienė, trečioji vieta – DNSB Tvirtovės g. 13, pirmininkas Darius Vaikšnoras.
Didžiausia kategorija buvo individualių gyvenamųjų namų. Gražiausios sodybos titulą pelnė Linos ir Virginijaus Lukošiūnų sodyba, Gedimino g. 17, antroji vieta skirta Virginijos ir Juozo Kavaliauskų sodybai, Nedzingės g. 2, trečioji vieta – Jurgitos ir Almanto Karengų sodyba, Voveraičių g. 15.
Naujakurių sodybų kategorijoje pirmosios vietos apdovanojimas atiteko Vilmos ir Roberto Petraškų sodybai, Kadugių g. 30, antrosios vietos – Ramunės ir Valiaus Micevičių, Nedzingės g. 17 ir trečiosios vietos – Linos ir Valerijaus Gridčinų, Stoties g. 105 sodyboms.
Paskutinioji konkurso kategorija buvo originaliausios sodybos rinkimas, joje pirmoji vieta skirta Jolitos Rutkauskienės ir Dainiaus Fedaravičiaus, Aušrinės g. 8, antroji vieta – Kristinos ir Giedriaus Zinių, Žemaitės g. 12, trečioji vieta – Rasos ir Valdo Matulevičių, Vytauto g. 19 sodyboms.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą