Vasario mėnesį mieste vykdytos kovų gausos reguliavimo priemonės

Gyventojai nuolat skundžiasi dėl kovų keliamo triukšmo ir taršos. Šie paukščiai ne tik triukšmauja, jie kartu teršia aplinką „tikrindami“ konteinerius ir mėtydami šiukšles, o kartais jie elgiasi agresyviai.

Atsižvelgiant į gyventojų prašymus dėl žmonių sveikatos saugos ir aplinkos taršos mažinimo, bei vadovaujantis Aplinkos apsaugos departamento prie aplinkos ministerijos Alytaus valdybos gauta išvada dėl kovų (Corvus frugilegus) gausos reguliavimo, nuo vasario 12 d. iki 28 mieste paukščiai buvo baidomi garsinėmis priemonėmis, bei ardomi jų lizdai.

Kovų baidymas ir lizdų ardymas vyko šalia Vingio g. 5, Topolių g. 5B, tarp Jazminų g. 8, Volungės g. 29, 52 namų, šalia PC Lidl, Jazminų g. 32A (Sveikatos tako), Statybininkų ir Naujosios g. sankirtos, Jaunimo parke, šalia Putinų g. 14, Žuvinto g. 5B, Naujosios g. 58, 60 namų, šalia Vilties g. 10, 12, Naujosios g. 32, 34 namų, tarp Vilties g. 6 Naujosios g. 36, tarp Vingio g. 7A ir Žiburio g. 20. Iš viso buvo išardyti 169 lizdai, o šalia Sveikatos tako dešimt dienų paukščiai baidyti garsinėmis priemonėmis.

Toks kovų baidymas garsinėmis priemonėmis bei lizdų ardymas panašiu laikotarpiu vyko ir pernai metais.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą