Tinkamai pasirūpinkite nupuošta eglute

Dar visai neseniai į namus parsinešėte ir įvairiais žaisliukais puošėte žaliaskarę, tačiau gražiausios žiemos šventės baigiasi ir žaisliukai nuo eglutės keliauja į dėžes, kuriose lauks kitų metų, kad vėl galėtų džiuginti šventiniu laikotarpiu, o nupuoštos gyvos eglutės išnešamos iš namų. 

Prašome gyventojų jų nenumesti kur papuola, o pristatyti į didžiųjų atliekų aikšteles: Alovės g. 6B arba Putinų g. 3A, Alytuje. Aikštelių darbo laikas II–VI nuo 9 iki 18 val., pietų pertrauka nuo 13 iki 14 val. 

Eglutes galima pristatyti ir į Alytaus r., Takniškių kaime, Karjero g. 2  esančią nepavojingų atliekų sąvartyno žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę (darbo laikas I–VII nuo 8 iki 20 val.).

Prie daugiabučių namų konteinerių aikštelių paliktas eglutes nuo 2022 m. sausio 7 d. iki 16 d. surinks ir į Alytaus šilumos tinklus išveš miesto teritoriją tvarkančios įmonės. 

Individualiuose namuose gyvenantys gyventojai nupuoštas eglutes gali panaudoti ir kitaip: jų šakomis apdengti augalus, vazonuose pasodintas eglutes laikyti vėsioje patalpoje ir pavasarį persodinti į žemę. 

Pasigrožėti papuošta miesto egle Rotušės aikštėje alytiškiai ir miesto svečiai dar gali iki sausio 10 dienos. Šventiniai miesto žiburiai užges nuo pirmadienio. 

Aplinkos apsaugos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą