Savivaldybė skirs ir būstą, ir žemės

 

Viena Alytaus rajono šeimų galės apsigyventi kiek kitokiame savivaldybės būste nei iki šiol buvo apgyvendinami socialiai remtini gyventojai. Nupirkta pirmoji sodyba, kurioje bus galima ir ūkininkauti.

Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko iniciatyva administracija skelbiamų derybų būdu vykdė gyvenamųjų namų arba sodybų su priklausiniais ir žeme pirkimą. Atsižvelgiant į gyventojų poreikį, planuota įsigyti tris būstus, po vieną Miroslavo, Pivašiūnų ir Simno seniūnijose.
Nupirktas pirmasis gyvenamasis namas su ūkiniu pastatu ir žeme Simno seniūnijos Kavalčiukų kaime. Jį planuojama išnuomoti mažas pajamas turintiems gyventojams. „Name apsigyvensianti šeima galėtų ūkininkauti, nes yra žemės. Jei nemoka, padėsime, pamokysime. Svarbu, kad kaime gyvenantys žmonės gautų ne tik būstą, bet ir žemės, kad ir patys galėtų sėti, sodinti, ir vaikai matytų gerą pavyzdį bei išmoktų dirbti žemę“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.
Pirkti namus su priklausiniais ir žeme socialiniam būstui rajono savivaldybė nuspendė pirmą kartą, norėdama padėti mažas pajamas turintiems gyventojams, kad jie turėtų ne tik kur gyventi, bet ir galėtų dirbti žemę bei taip prisidėti prie savo pragyvenimo.
Kadangi įsigytas tik vienas iš trijų planuojamų gyvenamųjų namų ar sodybų su žeme, kitų dviejų sodybų Miroslavo ir Pivašiūnų seniūnijose įsigijimui pirkimas skelbiamų derybų būdu bus vykdomas iš naujo.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą