Savivaldybės paramos prioritetas – darbo vietos

 

Alytaus rajono savivaldybė jau beveik 20 metų remia smulkų ir vidutinį verslą. Praėjusiais metais paskirstyta daugiau nei 30 tūkst. Eur paramos. Pirmenybė teikiama verslininkams, įsteigusiems darbo vietas rajono gyventojams.
Alytaus rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo fondo lėšos naudojamos skatinti rajono gyventojų verslumą bei įmonių konkurencingumą, naujų darbo vietų steigimą, senų darbo vietų išsaugojimą, naujų prekių ir paslaugų kūrimą, pažangių technologijų diegimą.
Į Alytaus rajono savivaldybės verslo plėtros komisiją 2017 m. finansinės paramos kreipėsi 30 verslininkų, kurie pateikė 51 prašymą dėl išlaidų kompensavimo: 18 dėl naujų darbo vietų, 17 dėl naujos įmonės steigimo, 12 dėl naujų interneto svetainių kūrimo arba nuomos, 4 dėl dalyvavimo parodoje, mugėse.
Skirdama paramą verslininkams, savivaldybė pirmenybę teikia tiems, kurie įsteigė naujas darbo vietas ir įdarbino Alytaus rajono gyventojus. Iš viso pareiškėjai deklaravo per paskutinius 12 mėnesių įkūrę 47 naujas darbo vietas.
Praėjusiais metais fondo lėšų skirta Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokomosios mokinių bendrovės „C&te“ atstovavimui Lietuvai „Junior Achievement“ organizuotame Europos mokinių verslų konkurse, vykusiame Briuselyje. Iš 38 Europos šalių komandų Alytaus rajono mokinių bendrovės prezidentė Greta Jarmalavičiūtė paskelbta jaunąja verslo lydere. Merginų komanda pristatė nerūdijančio plieno kamuoliukus, kurie vos per kelias minutes karštą gėrimą atšaldo iki tinkamos temperatūros.
Savivaldybė glaudžiai bendradarbiauja su verslininkais, rengia jiems susitikimus. Pavasarį buvo organizuoti verslo pusryčiai „Kaip gyvena rajono verslininkai?“, kurių metu aptarta verslo situacija ir perspektyvos regione, pasirašyta Alytaus rajono savivaldybės ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendradarbiavimo sutartis.
Rudenį Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko kvietimu apie 20 rajono verslininkų dalyvavo verslo vakarienėje, kurioje susitiko su Baltarusijos Respublikos ambasadoriumi Lietuvoje Aleksandru Korolu ir patarėju, prekybos ir ekonomikos grupės vadovu, Aleksandru Ignatenko. Ambasadorius domėjosi Alytaus rajono verslu, žemės ūkiu bei galimybėmis užmegzti bendradarbiavimą.
Savivaldybėje lankėsi delegacija iš Azerbaidžano, vadovaujama Azerbaidžano Respublikos socialinės apsaugos ir darbo viceministro Martino Karimli. Vizito metu pasidalinta patirtimi, sprendžiant darbo rinkos ir užimtumo klausimus, užmegzti bendradarbiavimo ryšiai.
Užsienio delegacijos buvo supažindintos su Alytaus rajonu, turizmo, kultūros, verslo sritimis, lankėsi verslo įmonėse.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą