Rajono paplūdimiai lauks poilsiautojų

Kol šilti vasaros orai neįsibėgėjo, bus sutvarkytos oficialios Alytaus rajono maudyklos. Savivaldybės vadovai su specialistais aptarti darbų vyko į išvažiuojamąjį pasitarimą prie Giluičio ežero. Rajono savivaldybė prižiūri maudyklas prie Didžiulio, Giluičio ir Ilgio ežerų.

 

Pasitarime dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ir architektūros skyriaus specialistai, Simno seniūnas Vladas Čeponis, savivaldybės įmonės „Simno komunalininkas“ direktorius Juozas Kalėda, savivaldybės tarybos narys Gintautas Radžiukynas, parapijos klebonas Raimundas Žukauskas. Aptarti neatidėliotini maudyklos ir poilsio aikštelės tvarkymo darbai, vandens švaros rodikliai.

Netoli Simno esančio Giluičio ežero paplūdimys su infrastruktūra įrengtas maždaug prieš dešimtmetį. Prieš kelis metus pastatyti treniruokliai, pernai atnaujintas pontoninis tiltas, kuris yra 28 metrų ilgio, su aikštele ir suoliukais. Takas, vedantis tilto link, apšviestas.

Poilsio zonoje yra persirengimo kabinos, tualetai, pavėsinės, suoliukai, kurių planuojama įrengti dar daugiau, kempingo aikštelė, automobilių stovėjimo aikštelė, laužavietės, paplūdimio tinklinio aikštelė, vaikų žaidimų aikštelė-karstynės, sūpynės. Nuo Simno į paplūdimį galima atvykti dviračių ir pėsčiųjų taku. Bus atnaujintos pavėsinės, persirengimo kabinos, vaikų žaidimo zona.

Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas pasidžiaugė, kad savivaldybės pastangos sukurti žmonėms poilsio vietą pasiteisino. „Šita vasara bus kitokia negu ankstesnės. Užsidarė atostogų keliai į užsienius, panašu, kad ir į Palangą visi norintys netilps, taigi turime planuoti poilsį arčiau namų. Vasarą Giluičio paplūdimys yra populiarus ne tik tarp simniškių, be ir tarp Alytaus rajono bei miesto, Kalvarijos, Marijampolės poilsiautojų. Čia galima atvykti ne tik automobiliu, bet ir dviračių trasa, pėsčiųjų taku. Noriu paprašyti poilsiautojų, kad jie būtų pilietiški, tausotų paplūdimio teritoriją ir įrenginius, o nedrausminguosius sudrausmintų“, – kalbėjo rajono meras. Alytaus rajone prie Daugų Didžiulio, Pivašiūnų Ilgio ežerų įrengti  paplūdimiai taip pat bus sutvarkyti. Čia yra persirengimo kabinos, automobilių stovėjimo aikštelės, tualetai, pavėsinės, sporto aikštelės, įrengtos šiukšliadėžės. Teritorijos stebimos vaizdo kameromis.

Atlikti pirmieji rajone stebimų maudyklų ir smėlio tyrimai. Daugų, Giluičio ir Ilgio ežerų maudyklų vanduo maudymuisi tinkamas. Maudyklų vandens kokybės vertinimas atliekamas, remiantis dviejų mikrobiologinių parametrų (žarninių enterokokų ir žarninių lazdelių) duomenų rinkiniu. Mėginiai imami bent 8 kartus per maudymosi sezoną, t. y. birželio 1 d.–rugsėjo 15 d.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą