Alytaus rajono seniūnai domėjosi traktoriais

Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko paraginti, seniūnai ir seniūnijų darbuotojai kartu su savivaldybės Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėju Algirdu Latviu buvo nuvykę į Vilnių pasižiūrėti naujos technikos, siūlomų traktorių, pasimokyti modernios technikos valdymo gudrybių.

Žiemą vietinių kelių, gatvių, šaligatvių valymas ir barstymas yra Alytaus rajono savivaldybės bei seniūnijų vadovų rūpestis. Kelių priežiūros sutartys sudarytos su UAB „Ordo“ bei UAB „Gilmera“, tačiau pasiteisino ir pastaraisiais metais seniūnijoms perkami įvairaus galingumo traktoriai bei su jais komplektuojami padargai tiek kelių priežiūrai, tiek pakelių ir kitų viešųjų erdvių šienavimui vasarą, įvairiems pagalbiniams darbams rudenį.

Savivaldybės vadovai iškėlė sąlygą – kad visi pagrindiniai keliai būtų nuvalyti ir išvažiuojami. Pats meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys lankosi seniūnijose ir žiūri, ar tikrai keliai yra išvažiuojami, valomi ir barstomi druskos, smėlio bei žvyro mišiniu.

Su seniūnais nuolat vyksta ir nuotoliniai pasitarimai, kurių metu aptariami iš gyventojų gauti prašymai bei nusiskundimai dėl kelių būklės. Siekiama į gyventojų signalus reaguoti kuo greičiau, pasitelkiant ne tik seniūnijų turimą techniką, bet ir vietos ūkininkus, kurie padeda gyventojams nuvalyti privačius kelius, kiemus.

Vis dėlto, seniūnai išsakė nuomonę, kad jiems nepakanka prieš Naujuosius metus nupirktų 3 traktorių „KIOTI“ PX1153 PC-EU. Naujieji traktoriai paskirti daugiausia gyventojų turinčioms Alytaus, Daugų bei Simno seniūnijoms. Ankstesniais metais savivaldybės įsigyti 3 mažieji traktoriukai, vadinamieji keturračiai taip pat stokoja galingumo, kai reikia valyti smarkiai apsnigtas vietas.

Meras A. Vrubliauskas ir administracijos direktorė G. Jociunskaitė atsižvelgė į seniūnų pastabas bei seniūnijų poreikius, todėl pasiūlė seniūnams patiems nuvažiuoti į Vilnių ir apžiūrėti naujų traktorių, įvertinti įvairių firmų siūlomos technikos galimybes. 

Pasak Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjo A. Latvio, seniūnų žvilgsniai krypo į galingesnius traktorius. Kartu su seniūnijų darbuotojais buvo išbandytas ne vienas naujausios technikos komplektas.

„Žinoma, galingesnis traktorius puikiai nudirbtų bent kokius darbus. Žiemos metu su juo būtų galima nustumdyti sniegą nuo kelių ir šaligatvių, taip pat yra galimybė nuvalytą kelią iš karto pabarstyti druskos bei žvyro mišiniu. Vasaros laikotarpiu tokia technika puikiai praverstų žolės pjovimo darbuose“, – sakė A. Latvys, nepeikdamas seniūnų nuomonės.

„Žinodami seniūnų ir seniūnijų darbuotojų, kurie tiesiogiai dirba su turimais traktoriais, nuomonę, galėsime geriau apsispręsti dėl perkamos technikos universalumo. Tikiu, kad seniūnijose turint galingesnius traktorius, žiemą bus galima operatyviai padėti nuošaliuose vienkiemiuose, atokesnėse vietovėse gyvenantiems žmonėms, ištraukti pusnyse įklimpusius automobilius, nuvalyti sniegą, pabarstyti slidžius ruožus“,- pritaria Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • polkmsovbcv
    prieš 24 minučių
    SKAITYKITE MANO LIUDYJIMĄ, KAIP GAUTI PASKOLĄ IŠ „SKY EXPERIENCE“ PASKOLŲ ĮMONĖS.

    Mano vardas KAROLINA, esu vienišas tėvas, prieš mirdamas mano vyrui jis paliko mums tiek daug skolų, aš buvau tokia sutrikusi ir nusivylusi, kaip sumokėti didžiulę skolą. Vieną dieną naršydamas internete aptikau liudijimą (sonia) apie dangaus patirties paskolą, todėl paprašiau 85 000 EUR paskolos 5 metams iš įmonės jos paštu (contact@skyexperienceloan.com) arba (skyexperienceloan@gmail). .com). Leiskite pasauliui žinoti, kas buvo padaryta dėl manęs, mano didžiausiai nuostabai, per mažiau nei 48 valandas mano paskola buvo patvirtinta su 2% palūkanų norma. Dabar aš sumokėjau savo vyro skolą ir pradėjau savo gyvenimą bei verslą. Aš ką tik įvykdžiau savo įžadą. Taigi, jei norite bent 2% paskolos, susisiekite su SKY EXPERIENCE PASKOLŲ ĮMONĖMIS. jos el. paštu
    (contact@skyexperienceloan.com) arba (skyexperienceloan@gmail.com). apsilankykite jos svetainėje http://www.skyexperienceloan.com

Parašykite komentarą