Kovojančiai Ukrainai – Alytaus rajono savivaldybės parama

Alytaus rajono savivaldybės taryba balandžio 12 d. įvykusiame posėdyje priėmė sprendimą “Dėl humanitarinės pagalbos suteikimo”. Šiuo sprendimu tarybos nariai pritarė, kad viešoji įstaiga Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stotis neatlygintinai perduotų greitosios medicinos pagalbos automobilį „Ford Transit“, pagamintą 2016-12-10, kaip humanitarinę pagalbą Ukrainos Respublikos Irpinės miesto centrinei ligoninei.

Taip pat savivaldybės taryba pritarė, kad viešoji įstaiga Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centras neatlygintinai perduotų Irpinės ligoninei medicininių priemonių už 5077,72 eurų.

Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stotis neatlygintinai perdavė medikamentų už 2812,44 eurų.

Humanitarinė parama – tai atsakas į Irpinės miesto centrinės ligoninės medicinos direktorės Inos Komisarovos pagalbos prašymą, adresuotą Alytaus rajono savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui.

„Visas mūsų ligoninės personalas kreipiasi į Jus pagalbos. Šiuo metu, norint suteikti skubią medicininę pagalbą mūsų bendruomenės gynėjams, taip pat civiliams gyventojams, kurie yra likę Irpinės mieste, mums reikia greitosios medicinos pagalbos automobilio. Šis transportas galėtų išgelbėti ukrainiečių, kovojančių už savo žemę ir savo vaikų laisvę, gyvybes. Mes taip pat būtume dėkingi, jei gautume būtiniausių medicininių priemonių”- rašė I. Komisarova.

Šį medikų raštą asmeniniu prašymu palaikė Irpinės miesto meras Aleksandras Markušinas, savivaldybės darbuotoja Oksana Sulyma. Jie pasakojo, kad netoli Kijevo esantis Irpinės miestas labai nukentėjo nuo Rusijos kariuomenės antpuolių. Ligoninės turėti greitosios pagalbos automobiliai buvo kulkų suvarpyti kaip rėčiai, okupantai šaudė į greitosios pagalbos mašinas, net nepaisydami, kad jais buvo vežami vaikai, sužeisti civiliai gyventojai.

Ukrainos miestą Irpinę su Alytaus rajono savivaldybe sieja 2009 m. pasirašyta tarpusavio bendradarbiavimo sutartis. Prasidėjus karui, Alytaus rajono savivaldybė padėjo organizuoti iš Irpinės miesto bėgančių taikių gyventojų pervežimą į Lietuvą. Daugiau kaip 150 pabėgėlių apsigyveno Alytaus rajone, įsidarbino įvairiose įmonėse. 22 ukrainiečių vaikai šiuo metu lanko įvairias Alytaus rajono ugdymo įstaigas.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą