Alytaus rajono savivaldybė statys elektrinę

Rugpjūčio 19 d. Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas susitiko su Energetikos ministru Dainiumi Kreiviu bei aptarė savivaldybės planuojamas priemones ir ministerijos pagalbą, kaip taupyti energetinius resursus, padėti gyventojams, ypač mažas pajamas turintiems žmonėms.

Ministras D. Kreivys sakė, jog drastiškai brangstant energetikos ištekliams rugsėjį visuomenei bus pristatytas planas dėl elektros energijos taupymo.

Taip pat meras A. Vrubliauskas su ministru D. Kreiviu kalbėjo apie galimybę Alytaus rajone įgyvendinti naujovę – statyti fotovoltinę elektrinę, kuri leistų gyventojams tiekti pigesnę elektros energiją. Vyriausybei pritarus, projektas būtų įgyvendinamas nedelsiant.

Alytaus rajono savivaldybė ir pati ieško būdų, kaip taupyti, kad sąskaitos už elektrą būtų mažesnės. Praėjusią savaitę šie klausimai buvo aptariami savivaldybės vadovų bei specialistų pasitarimuose.

Meras A. Vrubliauskas kaip vieną iš svarbių taupymo priemonių pasiūlė nuotolinio darbo galimybę -– mažiausiai vieną dieną per savaitę savivaldybės, seniūnijų, įstaigų darbuotojams dirbti iš namų, o gal net įvesti vakarinį klientų aptarnavimo darbo laiką.

Dabar savivaldybės administracijos specialistai atlieka detalius skaičiavimus, kur ir kiek galima sutaupyti, pritaikius įvairias energijos tausojimo priemones.

Kviečiame ir Alytaus rajono gyventojus, įstaigų vadovus bei darbuotojus išsakyti savo nuomonę bei konkrečius pasiūlymus dėl energetinių išteklių taupymo, nes, kaip sakoma, viena galva – gerai, o kelios galvos – dar geresnį sprendimą gali rasti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • prieš 20 minučių
    Gera idėja dirbti iš namų. Superinė. Savivaldybė sutaupys, o darbjotojas iš savo algelės už sunaudotą elektrą namuose susimokės. Idealu.
  • D
    prieš 30 minučių
    Ir savivaldybei gerai ir darbuotojams laisva diena!

Parašykite komentarą