Oficialiai uždarytas Medininkų užsieniečių registracijos centras

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė dalyvavo oficialiame Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Medininkų užsieniečių registracijos centro uždaryme. Ministrė padėkojo čia dirbusiems pareigūnams ir nevyriausybinių organizacijų savanoriams.

„Prasidėjus neteisėtos migracijos krizei, į Lietuvą patekusių žmonių apgyvendinimas tapo vienu didžiausių iššūkių. Skubus šio centro įkūrimas Pasieniečių mokyklos teritorijoje pareikalavo tarnybų, institucijų, nevyriausybinių organizacijų susitelkimo ir didžiulių pastangų. Dėkoju visiems. Po šių istorinių išbandymų tapome dar vieningesni ir stipresni. Šiandien šis centras jau uždarytas. Mums liko svarbios pamokos ir nauji uždaviniai ateičiai“, – Medininkuose kalbėjo ministrė.

Pasak ministrės, migrantų priėmimu ir apgyvendinimu turėtų rūpintis atskira įstaiga, o ne pasieniečiai – jų tiesioginė funkcija ir pareiga yra valstybės sienos saugojimas. Šiuo metu rengiami teisės aktų pakeitimai, kurie keliaus į Seimo rudens sesiją – siūloma  Pabėgėlių priėmimo centro pagrindu kurti atskirą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai pavaldžią įstaigą, jai perduodant dalį šiuo metu VSAT vykdomų funkcijų.

Penai, Lietuvą užplūdus neteisėtiems migrantams, Medininkuose iš modulinių namelių įrengta stovykla, kurioje krizės įkarštyje gyveno 900 žmonių. Paskutiniai neteisėti migrantai iš šio centro iškelti rugpjūčio viduryje.

Iš penkių užsieniečių registracijos centrų šiandien liko keturi – Pabradėje, Kybartuose, Rukloje ir Naujininkuose, juose gyvena mažiau nei 600 užsieniečių. Iš viso pernai į šalį neteisėtai pateko per 4,2 asmenų.

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą