Gera naujiena lazdijiečiams: Lazdijų miesto parke bus įrengtos išskirtinio dizaino erdvės vaikams, jaunimui ir suaugusiems

Lazdijų mieste ypatingai trūksta erdvių vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų laisvalaikiui. Miesto parkas didelis bei gražus, tačiau neįveiklintas. Maža to, lietingais metais dėl prastos melioracijos būklės, skęsta lietaus vandenyje.

Įsisenėjusi problema jau sprendžiama kompleksiškai. Darbai bus vykdomi etapais. Šiuo metu  vykdomi melioracijos darbai. Visų pirma, atsižvelgiant į mažamečius vaikus auginančių šeimų lūkesčius, Lazdijų miesto parke bus įrengtos mažiesiems bei jų tėveliams pritaikytos laisvalaikio erdvės. Už parke esančios estrados įsikurs moderni šeimos erdvė su vaikų žaidimo kompleksu bei poilsio vietomis.

Šeimos erdvės teritorijoje projektuojamos skirtingos aktyvaus poilsio zonos. Joje numatoma įrengti vaikų iki 14 m. žaidimų aikšteles su žaidimų kompleksais, įgilintą betoninę riedlenčių rampą ir medinį dviratukų taką-kalnelius, atskirą vaikų iki 7 metų žaidimų zoną, šalia jos vaikų ir suaugusiųjų poilsio zoną – pavėsinę.

Teritorijoje ant gumos granulių dangos bus įrengiami tentais-skėčiais nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugoti vaikų žaidimų kompleksai, sūpynės, karuselės, batutai, spyruoklinės sūpynės, 2D ir 3D žaidimai. Bus įrengtas įvairių frakcijų, gausus dekoratyvinių akmenų basų kojų takas, juosiantis medžius. Augalai bus apšviesti prožektoriais.

Mažųjų atokvėpiui ir suaugusiųjų poilsiui numatyta pavėsinė, kurios centre projektuojama augalų kompozicija.

„Miesto parkas pasikeis iš esmės. Šios miesto erdvės atnaujinimas vyks etapais. Pirmuoju etapu pasirinkta įrengti vaikus auginančių šeimų lūkesčius atitinkančią modernią ir patogią erdvę. Joje bus saugu ir įdomu tiek įvairaus amžiaus vaikams, tiek juos prižiūrintiems suaugusiems, – apie pradėtą įgyvendinti parko atnaujinimą kalbėjo savivaldybės administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

Teritorija, kurioje numatoma įrengti vaikų ir suaugusiųjų užimtumui ir poilsiui skirtą erdvę, yra miesto parko centrinėje dalyje – estrados pietinėje pusėje. Šalia yra automobilių aikštelė, į kurią patenkama nuo Sodų gatvės. Kaip jau minėjome, tam, kad šeimų laisvalaikiui skirta erdvė būtų įrengta kokybiškai ir kiekvienas smarkesnis lietus ar pavasarinis sniego tirpsmas nesibaigtų aikštelių užliejimu, jos įrengimas pradėtas nuo melioracijos darbų. 

„Šios parko dalies melioracijos darbai yra pats pirmas šeimų erdvės įrengimo žingsnis. Pasirašius rangos sutartį, dar šį rudenį pradės ryškėti ir aktyvaus poilsio zonų kontūrai“, – darbų planą pristato I. Šaparauskienė.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą