Prieš Vėlines prie Alytaus rajono kapinių bus atvežta komposto

Artėjant Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms, prie Alytaus rajono kapinių jau vežamas kokybiškas kompostas, kad žmonės galėtų sutvarkyti artimųjų kapus. Tuo jau kelinti metai pasirūpina savivaldybė.

Iš viso prie rajono kapinių bus atvežta apie 90 t kokybiško komposto, pagaminto Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre. Prie numatytų kapinių jis vežamas jau šiandien ir bus išvežiotas iki spalio 31 d.

Pagal seniūnų pateiktą kapinių sąrašą komposto bus atvežta prie 23 kapinių: Miroslavo naujųjų, Benderkos, Butrimonių, Daugų miesto, Nemunaičio miestelio, Krokialaukio, Santaikos, Ūdrijos, Pivašiūnų, abejose Alovės, Davainiškių, Švobiškių, Poteronių, Kaniūkų, Venciūnų, Domantonių, Lelionių, Takniškių, Kalesninkų, Punios, Raižių, Vaisodžių.

Kad kapinių atliekų tvarkymas būtų daug lengvesnis ir pigesnis, Alytaus rajono savivaldybė rekomenduoja neapkrauti kapų dirbtinėmis gėlėmis, naudoti tuos pačius stiklinių žvakių gaubtus po keletą kartų, naudojimui netinkamus žvakių gaubtus mesti į stiklo konteinerius, o jei tokių prie kapinių nėra – parsivežti ir mesti į konteinerius, esančius prie namų, jeigu yra galimybė išrūšiuoti visas kapų atliekas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą