Savivaldybės lėšomis sunkiau gyvenančių druskininkiečių namuose įrengti dūmų detektoriai

Šaltojo sezono pradžioje Druskininkų savivaldybės lėšomis sunkiau gyvenančių druskininkiečių namuose mieste ir seniūnijose įrengta 30 autonominių dūmų detektoriųpadėsiančių  užtikrinti gyventojų saugumą gaisro atveju.

Druskininkų priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos pareigūnai kartu su Druskininkų savivaldybės specialistu, atsakingu už civilinę saugą ir Socialinės paramos skyriaus darbuotojais atrinko vienišus, senyvo amžiaus, neįgalius, turinčius specialių poreikių ir asmenis, kurių namuose buvo sumontuoti dūmų detektoriai.

Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai patarė kaip apsaugoti save ir artimuosius nuo gaisro, kaip elgtis gaisro atveju, atkreipė dėmesį į didžiausius rizikos veiksnius gyvenamame būste.

Primename, kad butuose, individualiuose namuose ar sodo nameliuose privalo būti įrengti autonominiai dūmų detektoriai.

Dūmų detektoriaus veikimo principas – reaguoti į dūmus ir degimo proceso metu susidariusias dujas bei ankstyvojoje gaisro fazėje duoti žmonėms aiškų signalą apie gaisro pavojų. Triukšmas pažadina net miegančiuosius ir leidžia žmonėms išsigelbėti patiems bei išsaugoti savo turtą.  

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą