Į antrą dešimtmetį įžengęs sveikatos biuras kviečia į šūsnį naujų veiklų

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras praėjusiais metais paminėję dešimtuosius savo veiklos metus, užsiminė, kad antro dešimtmečio pradžia bus kupinas naujovių. Pirmųjų ilgai laukti nereikėjo, jos buvo pristatytos ką tik pasibaigusių metų pabaigoje: Radžiūnų ir Makniūnų bendruomenėse lankėsi „šefas ant ratų“, kuris į įprastus ir kasdienius maisto produktus pakvietė pažiūrėti kūrybingai, gaminti sveikai ir skaniai, kitų bendruomenių atstovai buvo pakviesti į kūrybinius sūrius pasikalbėjimus, kuomet skulptoriaus dirbtuvėse skaptuojant druskos luitą, buvo ieškoma sąsajų tarp druskos naudojimo ir sveikatos išsaugojimo bei tausojimo.

Dalia Kitavičienė, Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė džiaugiasi, kad nuo pat biuro įkūrimo į sveikatos išsaugojimą ir skatinimą gyventi sveikiau buvo stengiamasi žiūrėti kuo įvairiau, vengti nuobodžių, itin nepaveikių teorinių užsiėmimų ir paslaugas priartinti kuo arčiau žmonių.

Su nostalgija prisimenamos pirmosios „Keliaujančios sveikatos palapinės“ akcijos, kuomet nuo pat ryto, prisikrovusios pilnus automobilius įrangos ir priemonių, sveikatos biuro specialistės važiuodavo į kaimelius ir miestelius kur visą dieną gyventojus įvairiausiomis priemonėmis skatino gyventi sveikiau, vertindavo rizikos veiksnius ir kviesdavo į tęstines veiklas.

Dirbti palapinėje poreikis išnyko, mat prasiplėtus ir sustiprėjus rajone bendruomenėms, jos ir bibliotekos tapo vienais pagrindinių biuro partnerių, suteikiančių pastogę, suburiančių žmones, skleidžiančių gerąją žinią.

Biuro direktorė ypač džiaugiasi sėkmingai pradėtu vykdyti projektu „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“, kuris atvėrė daugiau galimybių. Kaip akcentavo Dalia Kitavičienė, norisi, kad šios naujos priemonės pasiektų kuo daugiau žmonių, todėl jau dabar, pristatant naujas veiklas, kreipiamasi į bendruomenes, įstaigas ar tiesiog neformalius aktyvių žmonių sambūrius: „Įdomu? Norite sužinti? Susiekite su mumis!“.

O naujovių tikrai nemažai.

  • Jeigu norisi išmokti gaminti sveikai ir skaniai - pas Jus pasiruošęs atvykti „Šefas ant ratų“, kuris įtrauks į maisto gamybos sūkurį, kvies drauge gaminti ir ragauti.
  • Patiriate stresą? Pats laikas sudalyvauti praktiniuose streso įveikos užsiėmimuose, kuriuose kvalifikuoti specialistai praktiškai mokys atpažinti ir įveikti stresą.
  • Ne šiaip sakoma, kad kaip gyvename, taip ir kvėpuojame. Specialistai kvėpavimą vadina neregimu maistu, be kurio žmogus negali išgyventi nė 5 minučių. Galvojate, kad nereikia mokytis teisingai kvėpuoti? Įsitikinkite praktiniuose kvėpavimo technikų užsiėmimuose.
  • Juokas gydo! Žinote? Seniai juokėtės? Ateikite į juoko jogos užsiėmimus - sveikatą stiprinsime besijuokdami.
  • Senatvės priešas - veikla, kūrybiškumas, naujovės ir proto mankšta. „Sveikatos dirbtuvės“ - popietė, kurios metu ne tik diskutuosime įvairiomis sveikatos temomis, mokysimės užbėgti ligoms už akių, bet ir nersime į batikos, makrame, kvilingo, kavos keramikos, stiklo papuošalų, origami kūrybos bangas.

Sudomino kuri nors veikla? Rašykite (info@alytausrajonovsb.lt), skambinkite (8 315 21 438) ir susitarsime dėl datos.

 

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą