Dalius Sinkevičius: raudonasis košmaras Alytuje nuo Gongo iki Kongo

cesiulis ir gelezine plunksnaKai kuriems Cesiulio gerbėjams, viešoje erdvėje rašantiems, kad mano straipsniai su tikrais faktais apie Alytaus socdemų ir konservatorių tandemo blogus darbus alytiškiams yra juodinimas, noriu priminti, kad 2017 metais, ponas Cesiulis, ruošdamasis Alytaus miesto mero rinkimams, taip juodino Alytų, kad spaudos dienos proga už Alytaus garsinimą iš neigiamos pusės – gavo metalinės plunksnos apdovanojimą, kuris yra priešingas auksinei plunksnai.

„Alytus taps 13 vieta pasaulyje, Tarptautinę taikos dieną – rugsėjo 21-ąją – garsiai skelbiantis taiką. Įspūdingą, net 700 kg sveriantį Taikos pasaulyje gongą mūsų miestui dovanoja Indonezijos vyriausybė“, – 2020 metų pradžioje žadėjo Alytaus meras, o praeitą savaitę: „Susidomėjusius bendradarbiavimu su Kongu verslininkus kviečiame kreiptis į savivaldybės Verslo skyrių“.

Gongas ir Kongas

„Gongas“ ir „Kongas“ – tai keletas iš daugelio nepavykusių pono mero Cesiulio darbų, o dabar apie tuos darbus, kurie „pavyko“:

1. Pastaruoju metu meras Cesiulis giriasi, kad Alytuje sumažėjo bedarbystė. Piaro ir melo specialistas Cesiulis nutyli, kad bedarbystės problemas “sprendžia” emigracijos būdu.             Kuo daugiau alytiškių emigruoja ieškoti darbo kitur, tuo mažesnė Alytuje bedarbystė. Tokiu būdu merui darbuojantis – bedarbystės Alytuje visai neliks, nes visi alytiškiai bus emigravę.

2. 2021 metų liepos mėnesį vyko Alytaus seniūnaičių rinkimai, bet vicemerės Jurgitos Šukevičienės gyvenimo partneriui socialdemokratui Mindaugui Šimai, kaip visiems kitiems seniūnaičiams, dalyvauti rinkimuose nereikėjo, jis liko Alytaus miesto Senamiesčio seniūnaičiu ir be rinkimų.

3. Socialdemokratės Rimantės Adomaitienės privačiai veiklai – Vaiko ir mamos dienos centrui "Kutis" panaudai (tai yra nemokamai) suteiktos savivaldybės patalpos, projektinei veiklai skirta apie 125 000 eur iš miesto biudžeto, projektinėje iniciatyvoje „Tau, Alytau!“ asociacijos vaiko ir mamos dienos centro „Kutis“ projektas „Spalvota vasara“ laimėjo 9 260 Eur, bet „Kutis” lankančių vaikučių tėveliai įstaigai turi mokėti pinigėlius:

 Kutis

4. Puiki idėja tris ar keturias sąskaitas už teikiamas komunalines paslaugas apjungti į vieną, net nepaklausus gyventojų ar jiems to reikia, merui į galvą atėjo panašiu metu, kai jo patarėju tapo socialdemokratas Gintaras Rakaitis, kurio sutuoktinė nuo 2009 metų dirba UAB “Viena sąskaita” plėtros vadove:

viena saskaita

Puikiai darbuojasi ir Alytaus socialdemokratų sąraše kandidatuojantys Cesiulio bendrapartiečiai:

1. Socialdemokratas Henrikas Šyvokas į Alytaus tarybą patenka nuo 2000 metų. Šešias kadencijas miesto taryboje Šyvokas atstovavo  Alytaus šaldytuvų gamyklos „Snaigė“ darbuotojus (vėliau prie jo prisijungė vicemerės J. Šukevičienės gyvenimo partneris Mindaugas Šima) ir jais rūpinosi taip, kad 2005 metais „Snaigės“ darbuotojų skaičius buvo apie 2000,  dabar jau tik 361, pati įmonė – ant bankroto ribos. Kol socdemai taip „šauniai“ atstovauja šaldytuvų darbuotojus, didžioji jų dalis jau yra „gatvėje“, be darbo, o patys raudonieji sėkmingai sėdi miesto taryboje, gauna išmokas ir tikisi vėl būti išrinkti.

 syvokas

2. Socialdemokratė Laima Vincė Kirkliauskienė nuo 2015 metų „dirba“ Alytaus miesto taryboje, o jos sūnaus įmonė, kurios akcininkė yra pati tarybos narė, sėkmingai laimi biudžetinių įstaigų viešuosius konkursus ir be konkursų gauna užsakymus iš Alytaus butų ūkio, kuriam vadovauja socialdemokratas. Socialdemokratė Laima Vincė Kirkliauskienė visose kadencijoje lyderiauja tarp didžiausias tarybos nario išmokas gaunančių tarybos narių.

 Laima Vince Kirkliauskiene

3. Socialdemokratas Valius Micevičius Alytaus miesto taryboje labai rūpinosi už jį balsuojančiais Alytaus miesto vežėjais. Taip jais rūpinosi, kad šiuo metu visi vežėjai užsidarė, bankrutavo arba išsikėlė kitur. O jais rūpinęsis Valius Micevičius karantino metu su savo įmone „Busotas“ Alytaus miesto savivaldybei keleivių pervežimo paslaugas teikė 121 euru už kiekvieną reisą brangiau negu Alytaus rajono savivaldybei, taip pat jam sekasi laimėti Alytaus šilumos tinklų (kuriam vadovauja socialdemokratas), o paskutiniu metu ir ARATC skelbiamus pervežimo paslaugų konkursus.

Kaip sakė jo buvęs kolega, Valius su džiaugsmu priėmė meduolį ir prisijungė prie socdemų, šioje kadencijoje (matyt bėgdamas paskui tą meduolį) pakeitęs net tris politines jėgas.

Dar Valius Micevičius garsėja tuo, kad tiems, kas už jį balsuos, jis vis žada surasti darbą, bet iki šiol yra įsidarbinęs tik pats ir apgautiems alytiškiams darbų nesuradęs. O dar alytiškiai kalba, kad jis garsus galimu „balsų pirkimu“ prie „Pakalnutės“ parduotuvės.

 Busotas Valius Micevicius

Alytiškiai, kai kovo 5 d. eisite balsuoti, tai prisiminkite Alytaus raudonojo košmaro sąraše save siūlančius: Henriką Šyvoką, Mindaugą Šimą ir jų nuopelnus Alytaus šaldytuvų gamyklai „Snaigė“, Valių Micevičių ir jo nuopelnus Alytaus vežėjams, merą Cesiulį ir vicemerę Šukevičienę ir jų nuopelnus sau ir savo aplinkai ir PASIRINKITE TEISINGAI!

P. S.

Alytaus verslininkai vieną Cesiulio aplinkos asmenį vadina „Cesiulio pinigine“. Kas jis?

nebalsuok2

Politinio komiteto „Už Alytų“ kandidatas į Alytaus miesto savivaldybės merus Dalius Sinkevičius

Politinė reklama bus apmokėta iš politinio komiteto „Už Alytų“ PK rinkiminės sąskaitos. Užsak. Nr. 2023/02/17

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą