Santaikos parapijai 95-eri

Praėjusį savaitgalį 95-metį iškilmingai minėjo Santaikos parapija. Tradiciškai šventė prasidėjo šv. Antano Paduviečio atlaidais. Jų metu buvo aukojamos visų 11 parapijos kaimų atnašos: specialiai jubiliejui iškepta duona, pyragas, suspaustas sūris, šventine simbolika papuošti sausainiai ir kiti gardėsiai.

Po šv. Mišių šventė persikėlė prie kultūros namų, kur šurmuliavo tradicinių amatų, kulinarinio paveldo, lietuvių liaudiškų šokių, dainų ir muzikos popietė „Dabartis ir tradicijos“.

Šventiniame koncerte susirinkusius džiugino keturių kartų meninė kompozicija, Kumečių kapela „Kaimynai“, Krokialaukio vokalinė grupė „Ambicija“, Santaikos vokalinė grupė „Gija“, šokių kolektyvas „Narpulis“, solistas Juozas Kavaliauskas, grupė „Tuoj“. Abejingų nepaliko šeimyninio dueto Renatos ir Deivio Norvilų koncertinė programa.

Šventės šeimininkai džiaugėsi jiems dėmesį parodžiusiais LR Seimo nariais Robertu Šarknicku ir Kęstučiu Mažeika, Alytaus r. savivaldybės tarybos nariais Vitalija Vitkauskiene, Jūrate Overaityte-Jakubavičiene, Danieliumi Jakubavičiumi ir gausiu būriu Santaikos parapijiečių bei svečių.

Šventės metu buvo verdama gardi „Kirvio“ sriuba, kurią šiais metais ant laužo maišė ir renginio dalyvius ja vaišino šauni jaunimo komanda. Po šventinio koncerto parapijiečiai susirinko prie bendro stalo, bendravo, džiaugėsi sutikę seniai matytus bičiulius ar buvusius kaimynus.

Alytaus rajono savivaldybė džiaugiasi aktyviomis, tradicijas puoselėjančiomis bendruomenėmis, draugėn suduriančiomis krašto žmones. Džiugu matyti švenčių metu puoselėjamus senuosius amatus, kultūros klodus, kurie savo prasme suteikia džiaugsmą ne tik akims, bet ir širdžiai.

 

Santaikos bendruomenės ir Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • alexander castro
    prieš 10 minučių
    Tuščios bankomatų kortelės
    Tapti turtingu ir gyventi turtingųjų bei garsių žmonių gyvenimo būdą yra daugelio žmonių svajonė. Ir nors dauguma žmonių eina į darbą arba ieško kitų etiškų būdų užsidirbti pinigų internete.
    Tuščias bankomatas išima pinigus iš bet kokių bankomatų ir jame nėra vardo, nes jis tuščias, tik jame bus jūsų PIN kodas, jo negalima atsekti ir dabar turiu pinigų verslui, apsipirkimui ir pakankamai pinigų man ir mano šeimai. gyventi toliau.
    ROGRAMUOTA tuščia bankomato kortelė, galinti įsilaužti į bet kurį bankomatą bet kurioje pasaulio vietoje.
    El. paštas: atmservices44@yahoo.com
    El. paštas: atmservices44@aol.com

Parašykite komentarą