Liepos pradžioje atlikti tyrimai patvirtina – Alytaus rajono maudyklose maudytis saugu

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, bendradarbiaudamas su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, rajono teritorijoje stebi vandens kokybę šiose maudyklose: Simne Giluičio ežero, Pivašiūnuose Ilgio ežero, Dauguose Didžiulio ežero ties irklavimo baze ir Daugų technologijos ir verslo mokykla, Nemuno ties Nemunaičiu ir Krokialaukio tvenkinio Salos poilsio zonos. Vandens tyrimai atliekami 8 kartus per maudymosi sezoną.

Remiantis Nacionalinės visuomenės sveikatos laboratorijos duomenimis, 2023 m. liepos 5 d. atlikti vandens tyrimai atitinka Lietuvos higienos normos HN 92:2018 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus, maudytis minėtuose vandens telkiniuose – saugu.

Maudyklų vandens kokybė vertinama pagal 2 mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles. Atsižvelgiant į higienos normos reikalavimus, žarninių enterokokų turi būti ne daugiau kaip 100 kolonijas sudarančių vienetų 100 ml vandens, o žarninių lazdelių – ne daugiau kaip 1000/100 ml vandens. Papildomus tyrimus reikia atlikti, kai mikrobiologiniai parametrai neatitinka higienos normos reikalavimų.

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą