Šokis su visa Lietuva – Butrimonyse ir Dauguose

Dauguose ir Butrimonyse etninė kultūros akcija „Visa Lietuva šoka 2023“ ne tik subūrė šokiams, bet ir pasėjo daug geros nuotaikos, šypsenų, bendravimo, pasibuvimo kartu. Taip pat tai buvo graži proga pasipuošti tautiniais ar lietuviškų motyvų turinčiais drabužiais.

Į Daugų ir Butrimonių aikštes penktadienio vakarą visus viliojo kapelų, folkloro ansamblių muzikos garsai ir ritmiškas šokėjų trepsėjimas. Daugai prie šios akcijos prisijungė pirmą kartą. Čia tradicinius šokius trypti kvietė asociacijos „Daugų kraštas“ folkloro ansamblis „Kuparas“, jaunučių ir merginų šokių kolektyvai.

Butrimonyse ši etninės kultūros akcija jau tampa kasmetine tradicija, ir šiemet subūrusi gausų būrį butrimoniškių, miestelio svečių. Butrimonių miestelio aikštėje susirinko nuo mažiausių iki vyriausių dalyvių, kurie šoko ne tik savo regiono tradicinius dzūkų, tačiau ir kitų Lietuvos etnografinių regionų folkloronius šokius.

Akciją papuošė Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Butrimonių skyriaus mėgėjų meno kolektyvai. Šokių kolektyvo „Gojelis“ šokėjai, pademonstravę šokių motyvus, prisijungti kvietė visus norinčius. Muzikos ritmus šokiams diktavo Eičiūnų liaudiškos muzikos kapela. Skambias lietuvių liaudies dainas kartu padainuoti kvietė folkloro ansambliai „Dėdės ir dėdienės“ bei „Žolynai“.

Etninės kultūros akciją ,,Visa Lietuva šoka“ butrimoniškiai baigė gerai žinomu folkloriniu šokiu „Gransveras“.

Ši akcija parodė, kad Alytaus rajone lietuvių liaudies dainų ir šokių tradicijos yra gyvos ir labai vertinamos.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą