Seniūnaičiai patvirtino prioritetines veiklas

Vadovaudamiesi Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" įgyvendinimo aprašu, patvirtintu LR SADM ministro 2018 m. gegužės 30 d. įsakymu Nr. A1-245, liepos 10 d. vykusiame išplėstiniame seniūnaičių sueigos posėdyje buvo patvirtintos trims teritorijoms finansuotinos veiklos:

I teritorijai susidedančiai iš Alyčio, Domantonių, Kurorto, Dvaro, Senamiesčio seniūnaitijų, patvirtintos veiklos: sporto ir sveikatinimo veikla (aprašo 12.4 punktas),  bendruomenės sutelktumą ir gyvenimo kokybę gerinanti veikla (aprašo 12.5 punktas), bendruomenės akcijos ir iniciatyvos, skirtos viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti (aprašo 12.6 punktas). Šioje teritorijoje projektų įgyvendinimui iš viso skirta 7301 euras.

II teritorijai susidedančiai iš Dainavos, Kalvos, Likiškių, Panemunės, Putinų seniūnaitijų, patvirtintos veiklos: bendruomenės sutelktumą ir gyvenimo kokybę gerinanti veikla (aprašo 12.5 punktas), bendruomenės akcijos ir iniciatyvos, skirtos viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti (aprašo 12.6 punktas). Šioje teritorijoje projektų įgyvendinimui iš viso skirta 14504 eurai.

III teritorijai susidedančiai iš Jurgiškių, Vidzgirio, Volungės, Ulonų seniūnaitijų, patvirtintos veiklos: socialinė veikla, skirtą socialiai pažeidžiamiems bendruomenės nariams (aprašo 12.1 punktas), bendruomenės akcijos ir iniciatyvos, skirtos viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti (aprašo 12.6 punktas). Šioje teritorijoje projektų įgyvendinimui iš viso skirta 15420 eurų.

Vadovaujantis aprašo nuostatomis, tik po Valstybės lėšų naudojimo sutarties pasirašymo per bus paskelbtas konkursas, o paraiškų rengimui ir pateikimui  numatytas 1 mėnuo po paskelbimo. Preliminariai planuojama, kad  Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse" projektų įgyvendinimas gali būti pradėtas tik nuo spalio mėnesio.

Socialinės paramos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą