Kviečiame teikti prašymus vaiko pinigų išmokoms gauti

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įteisinta universali išmoka vaikui (vaiko pinigai). Primename, kad išmoka vaikui (30,02 Eur) skiriama ir mokama kiekvienam vaikui nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniam, jeigu jis mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau, iki jam sukaks 21 metai. Savivaldybių pateiktais III ketvirčio duomenimis, vaiko pinigus gauna 477,3 tūkst. vaikų (94 proc. visų Lietuvos vaikų).

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos išmokų vaikams įstatymu, išmoka vaikui skiriama ir mokama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo prašymo ir visų reikiamų dokumentų išmokai skirti pateikimo savivaldybės administracijai dienos.

Tėvelius, kurie dar nesikreipė dėl išmokos vaikui, raginame kuo skubiau pateikti prašymus, kad išmoka vaikui būtų paskirta už visus priklausančius 12 mėnesių.

Patogiausia šį prašymą yra pateikti internetu per SPIS sistemą. Jei dėl kokių nors priežasčių prašymo internetu pateikti negalite, prašymą galite pateikti nuvykę į savivaldybę arba seniūniją.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą