Alytaus rajone atidarytas naujas darželis

Didelę dovaną gavo Alytaus rajono Miroslavo gyventojai. Švenčių išvakarėse perkirpta savivaldybės įrengto vaikų darželio atidarymo juostelė.

Dvi Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo įstaigos grupės įrengtos seniūnijos pastate, šalia – ir vaikų žaidimų aikštelė bei multifunkcinė sporto aikštelė.

Poreikis įrengti ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupes atsirado šiai metais, kai paaiškėjo, kad norinčiųjų lankyti įstaigą yra daugiau, nei galima priimti. 

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas džiaugiasi pavykusiu projektu, kurio metu bus atnaujinti trijų seniūnijų vaikų darželiai, o ikimokyklinio ugdymo skyriaus plėtrą Miroslave jis pavadino istoriniu įvykiu, nes čia reikėjo įrengti papildomą grupę. „Tai istorinis įvykis. Vaikų visur mažėja, o Miroslave jų daugėja. Tai džiugina“, – darželio atidarymo šventėje kalbėjo rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas. Miroslavo seniūnijoje per trejus metus gimė 90 naujagimių, ikimokyklinę įstaigą lanko daugiau kaip 30 vaikų.

Savivaldybės meras kartu su Miroslavo gimnazijos direktoriumi Romualdu Geležausku, seniūnijos seniūnu Vytautu Sinkevičiumi perkirpo simbolinę ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupių atidarymo juostelę, o perkirpimą palydėjo iššautas konfeti ir susirinkusių tėvelių plojimai.

Patalpas pašventino iš Miroslavo kilęs ir šiuo metu pavaduojantis vietinį kunigą Šventežerio Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčios kunigas Egidijus Juravičius.

Šventėje dalyvavo mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vytautas Zubras, tarybos nariai Simas Salickas, Jonas Juravičius, gimnazijos pedagogai ir ikimokyklinio skyriaus darbuotojai, gausus būrys tėvelių ir vaikų.

Tėvelių lydimus mažuosius miroslaviškius pasitiko jų mylimi herojai Kakė Makė, pelytė Minė, Snieguolė, nykštukas. Vaikai, tik įžengę į jų būsimą vaikų darželį, žavėjosi drabužių spintelių spalvomis, fotografavosi prie fotosesijai skirtos sienelės su tėveliais ir mylimais herojais, nelaukdami oficialaus atidarymo puolė žaisti naujais žaislais, interaktyviu žaidimu, šėlioti kamuoliukų baseine. Daug džiaugsmo mažiesiems suteikė pas juos atėjęs Kalėdų Senelis ir dovanos.

Kol mažieji linksminosi, tėvai bendravo su savivaldybės meru, tarybos nariais, dėkojo už jų vaikams sudarytas labai geras ugdymo sąlygas, gražiai ir moderniai įrengtas grupes.

Meras A. Vrubliauskas pastebėjo, kad Miroslavas keičiasi, žmonės tampa aktyvūs, dalyvauja bendruomenės veiklose, renginiuose, kuriasi naujos šeimos, imasi verslų. Gyvenvietė ypač patogi gyventi, nes joje yra ir gimnazija, ir dabar jau naujas vaikų darželis, vaikų žaidimo, sporto aikštelės, ambulatorija, bažnyčia, senelių globos namai, šiuo metu remontuojamos seniūnijos, kultūros namų patalpos.

Meras kvietė miroslaviškius kreiptis į savivaldybę, jei reikia patarimo ar pagalbos bet kokiu klausimu. Kelios darželinukų mamos merą prašė spręsti ypač aktualią priešmokyklinukų grupės įsteigimo problemą. Kitais metais ją lankys 11 šiuo metu darželį lankančių vaikų. „Priešmokyklinėje klasėje ugdymas trunka maždaug iki 12 valandos. Tokio amžiaus vaikų negalime palikti namuose vienų, labai prašytume sudaryti sąlygas jiems pasilikti mokykloje“, – prašė miroslaviškės.

Rajono meras A. Vrubliauskas ir Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas V. Zubras mano, kad šis klausimas labai aktualus ir spręstinas.

Alytaus rajone yra keturi ikimokyklinio ugdymo skyriai, kuriuos lanko daugiau kaip 200 vaikų. Šiais metais remonto darbai vyko ir jau baigiami Butrimonių bei Simno darželiuose. Grupėse atnaujinti baldai, įranga, žaislai, įrengti interaktyvūs žaidimai.

Alytaus rajono savivaldybė ikimokyklines įstaigas atnaujino įgyvendindama projektą  „Alytaus r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas, įkuriant ir atnaujinant edukacines erdves“. Ikimokyklinių grupių atnaujinimui skirta beveik 600 tūkst. eurų, iš jų – 494 007 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšos, 43 588 Eur – Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto ir 59 861,88 Eur – iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą