Mažiausieji butrimoniškiai įžengė į modernias grupes

Alytaus rajono savivaldybei suremontavus dvi Butrimonių gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupes, atnaujinus baldus, ugdymo priemones, tarp kurių ir interaktyvūs žaidimai, mažųjų butrimoniškių ugdymo sąlygos tapo modernios ir šiuolaikiškos. Ši miestelio vaikų darželį lanko daugiau kaip pusė šimto vaikų.

Į atidarymą besirenkančius darželinukus, tėvelius ir svečius pasitiko ir šventinę nuotaiką stiprino rajono kultūros centro muzikantai, su vaikais bendravo ir žaidė jų mylima herojė Kakė Makė ir jos draugai.

Butrimonių gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupės atnaujintos savivaldybei įgyvendinus projektą „Alytaus r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas, įkuriant ir atnaujinant edukacines erdves“: atliktas patalpų kapitalinis remontas, įrengti priėmimo-nusirengimo, žaidimų, miegamojo kambariai, virtuvėlės, nupirkta įranga, baldai, žaislai, edukacinės priemonės, įrengti interaktyvūs žaidimai. Taip pat atnaujintos darželio vaikų žaidimo aikštelės.

Darbams reikėjo beveik 140 tūkst. Eur, iš jų Europos Sąjungos parama – 125 tūkst. Eur.

Butrimonių darželio atnaujintų grupių atidarymo šventėje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorius Gediminas Krasauskas, pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, Savivaldybės tarybos nariai Honorata Žilinskienė, Kęstutis Patinskas, Zita Lukoševičienė, Rimas Gecevičius, Butrimonių seniūnas Algirdas Jusas, seniūnaitė Gedvilė Jusienė, gimnazijos pedagogai, ikimokyklinio skyriaus darbuotojai bei gausus būrys tėvelių ir vaikų.

Susirinkusius pasveikino rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. „Šiame darželyje vaikai gaus dar geresnį pagrindą ruošiantis mokyklai“, – sakė rajono savivaldybės meras ir prasitarė apie svarstomą projektą skirti vienkartinę 300 eurų paramą naujagimio tėvams.

Rajono meras kartu su Butrimonių gimnazijos direktoriumi Valdu Valvoniu, seniūnu A. Jusu perkirpo simbolinę ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupių atidarymo juostelę. Iškilmingą momentą palydėjo iššautas konfeti. Patalpas pašventino Butrimonių Išganytojo parapijos klebonas Juozas Bakšys.

Įžengus į naujas modernias ugdymo erdves vaikus ir tėvelius pasveikino bei savivaldybei padėkojo Butrimonių gimnazijos direktorius V. Valvonis ir seniūnas A. Jusas. Įstaigos vadovas paprašė mero nesustoti ir tęsti atnaujinimo darbus, nes darželio pastatas – išskirtinis, jame numatyta vieta baseinui, kurio gimnazijos bei miestelio bendruomenė labai norėtų.

Darželinukai už gražiai įrengtas grupes ir naujus žaislus padėkojo šokiu ir daina, svečiams įteikė simbolines dovanėles ir tarė „Ačiū“.

Rajono savivaldybės vadovai vaikams įteikė po spalvinimo knygelę, kurioje atpažįstami rajono simboliai ir vaizdai.

Darželinukų tėveliai apžiūrinėjo naujai įrengtas patalpas ir džiaugėsi, kad jos jaukios, šiltos, daug naujų žaislų, ypač džiugino interaktyvūs žaidimai, kuriuos išbandė kartu su vaikais. Tėvų atstovė padėkojo savivaldybei, Butrimonių gimnazijai naują ir modernią ugdymo aplinką, o pedagogams už rūpesti ir vaikų ugdymą.

Kol mažieji linksminosi naujose grupėse, tėvai su savivaldybės meru, tarybos nariais, seniūnu aptarė seniūnijoje atliktus ir planuojamus darbus.

Savivaldybei įgyvendinant projektą „Alytaus r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo prieinamumo didinimas, įkuriant ir atnaujinant edukacines erdves“, jau atidarytos naujos ikimokyklinio ugdymo skyriaus grupės Miroslave, netrukus simbolinė atidarymo juostelė bus perkirpta ir Simno darželyje.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą