Buvusi Nemunaičio mokykla po rekonstrukcijos nuo šių metų vaikus priims kaip stovykla

 

Alytaus rajono vaikai turės galimybę stovyklauti moderniose, atnaujintose patalpose. Buvusi Nemunaičio mokykla po renovacijos duris atvers kaip stovykla. Aptarti vaikų poilsio organizavimo klausimus į savivaldybę atvyko asociacijos „Nemunaičio stovykla“ atstovai, kuriuos priėmė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.
Asociacijos „Nemunaičio stovykla“ stovykla buvo išlaikoma iš stovyklautojų mokesčio ir tarptautinių krikščioniškų fondų aukų. Šiemet Alytaus rajono savivaldybė suteiks papildomas patalpas buvusioje mokykloje, kuri po renovacijos bus pritaikyta neformaliam švietimui organizuoti. Čia galės apsistoti apie 30 vaikų.
Asociacijos „Nemunaičio stovykla“ vadovė Irena Motūzienė pristatė stovyklos tikslus: „Dalyvaudami įvairioje stovyklos veikloje vaikai mokosi bendrauti, prisiimti atsakomybę už save ir draugus. Stovykloje ugdomas savarankiškumas, pasitikėjimas savimi, aplinkos gerbimas. Kiekvienais metais yra parenkama kitokia stovyklos pamainos tema, kad stovyklautojai geriau ir prasmingiau praleistų stovyklavimo laiką“.
Savivaldybės meras A. Vrubliauskas pasidžiaugė, kad rajono vaikai turi galimybę dalyvauti tokio pobūdžio stovyklose: „Mes norime, kad kraštas būtų gyvas, tad labai džiaugiuosi, kad jūs dirbami šį didelį darbą įtraukiate ir mūsų krašto vaikus“.
Nemunaičio visuomeninė skautų ir ateitininkų stovykla nuo 1996 metų rengia vaikų vasaros socializacijos stovyklas, kuriose šiuo metu per vasarą organizuojamos 5–7 pamainos, jose poilsiauja apie 700 vaikų. Stovyklos tikslas – organizuoti vaikų užimtumą vasaros metu iš įvairių organizacijų ir skirtingų Lietuvos vietovių.
Linksmos dainos prie laužo, švenčių šventimas, žygiai, susikaupimas miško gilumos ramybėje, talentų vakarai, sporto rungtynės – tai brangūs momentai, kurie praturtina jaunuolio gyvenimą, suteikia džiaugsmą ir palieka neišdildomus įspūdžius.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą