Pastebėję beglobį gyvūną praneškite seniūnijai


Nors Alytaus rajono savivaldybėje sugaunamų beglobių gyvūnų skaičius nedidėja, tačiau vis dar susiduriama su problema, kuomet augintiniais gyventojai atsikrato tiesiog juos išmesdami į gatvę. Pagal turimus duomenis daugiausia beglobių gyvūnų randama Alytaus ir Krokialaukio seniūnijose.
Per 2018 metus visame rajone sugauti 99 valkataujantys gyvūnai: 68 šunys ir 31 katė, kurie išvežti į gyvūnų globos namus. Per devynis šių metų mėnesius beglobių gyvūnų sugauta per 60. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu, šiais metais sugaunamų gyvūnų skaičius išliko panašus.
Sugauti gyvūnai išvežami į Marijampolėje esančius gyvūnų globos namus, kuriuose augintiniai karantinuojami, jiems ieškoma naujų namų. Gyvūnų globos namų paslaugas Alytaus rajono teritorijoje teikia VšĮ „Mindraja“.
Gyventojai, pastebėję besiblaškančius neprižiūrėtus gyvūnus, turėtų apie tai informuoti tos seniūnijos seniūną, kurioje pastebėtas gyvūnas. Gyvūnų laikymo Alytaus rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėse numatytos gyvūnus laikančiųjų asmenų pareigos, reikalavimai ūkinių ir naminių gyvūnų laikymui ir priežiūrai, veterinariniai nurodymai bei atsakomybės už taisyklių nesilaikymą.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą