Gaisro padarinių šalinimas: Miklusėnuose pradėtos valyti gatvės, tyrimams paimtos daržovės

Alytaus rajono savivaldybė antradienio rytą pradėjo gatvių valymo darbus Miklusėnuose. Specialia technika su vakuumine šluota plaunamos ir siurbiamos gatvių dulkės, kietosios daleles.

Bus išvalytos asfaltuotos gatvės Miklusnėnuose, Geniuose, Užubalius ir Miklusėnus jungianti Pavasario gatvė. Šių vietovių žvyrkeliai bus laistomi druskingu vandeniu.

„Pradėjome švarinimo darbus. Prieš tai tariausi su chemikais, mokslininkais, ko galime imtis. Pasitelkus techniką, bus sudrėkintas asfalto dangos paviršius, o dulkės, nešvarumai bus susiurbti vakuumine šluota. Tikimės, kad tai duos rezultatą. Darbai vyks ne tik Miklusėnuose, bet ir kitose stipriau užterštose Alytaus rajono vietose“, – kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Valymo darbus atlieka UAB „Raguvilė“. Nuo gatvių susiurbtos medžiagos bus išvežtos į UAB „Toksika“.

„Taip pat noriu paprašyti gyventojų, kad nenaudotų lietaus vandens, nes jame gali būti kietųjų dalelių“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Artimiausiu metu Miklusėnų gyventojams bus išdalinti dideli vieno kubo šiukšlių maišai, kad į juos surinktų iš savo kiemų nuo medžių nukritusius lapus, kuriuos nemokamai išveš Alytaus rajono savivaldybė. Viešąsias gyvenvietės erdves tvarkys seniūnija.

Po gaisro padidėjus oro taršai nemažai žmonių iš Miklusėnų buvo išvykę, likę informuoti, kaip elgtis esant oro užterštumui. Gyventojams buvo dalintas vanduo ir respiratoriai. Alytaus rajono savivaldybės iniciatyva tyrimams paimtos gaisro metu lauke augę daržovės.

Alytaus seniūnas Kęstutis Tumynas pažymėjo, kad miklusėniškiams trūko kvalifikuotų specialistų informacijos, o teikiama buvo neaiški. „Neaišku, kokios medžiagos pasklido ir svarbiausia, kokią jos įtaką darys sveikatai“, – sakė seniūnas.

Kol rajone nebus atšaukta ekstremali padėtis, Alytaus rajono ekstremalių situacijų komisija gyventojams draudžia deginti augalinės kilmės atliekas – lapus, šakas ir pan.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą