Parengti nauji vaikų globėjai


Globėjų, įtėvių paieškos ir rengimo paslaugas teikiantis Alytaus šeimos pagalbos centras įteikė pažymėjimus naujiems globėjams. Jais tapti pasirengusius žmones pasveikino Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.
Globėjų (rūpintojų) ir įtėvių mokymų ir konsultavimo (GIMK) programą baigė 6 asmenys. Juos pasveikino Alytaus šeimos pagalbos centro vadovė Inga Daugirdienė ir pakvietė dalyvauti globėjams skirtoje šventėje gruodžio 14 d.
Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas dėkojo tėvų netekusių rajono vaikų globėjams, pasidžiaugė, kad jų daugėja, pasveikino naujus. „Didžiausia misija šiam gyvenime yra užauginti vaikus, o ypač svetimus vaikus. Tam reikia pasišventimo ir pasiaukojimo. Esu jums dėkingas, linkiu nepavargti, nenusivilti, tikiuosi, kad mokymai buvo stiprūs ir jūs supratote, kokį kelią pasirinkote. Sveikatos jums ir didelės širdies“, – sakė rajono meras ir kvietė globėjus prireikus kreiptis pagalbos. Meras įteikė jiems GIMK programos baigimo pažymėjimus, kurie pripažįstami visoje Europos Sąjungoje.
Socialiniams, kaip ir nuolatiniams globėjams, Alytaus rajono savivaldybė skiria finansinę paramą nuo 300 iki 500 eurų už vieną globojamą vaiką. Taip pat mokamas vaiko globos (rūpybos) tikslinis priedas – 152 eurai per mėnesį, vaiko globos (rūpybos) išmoka – 152 eurai per mėnesį, išmoka vaikui – 50 eurų per mėnesį (daugiavaikėms šeimoms ši išmoka siekia 70 eurų). Iš viso už kiekvieną globojamą vaiką per mėnesį susidaro apie 654 eurai.
Greta finansinės paramos įstaigoje dirbantys globos koordinatoriai teikia nemokamas socialinės, psichologinės, teisinės pagalbos konsultacijas tiek globotojams, tiek globotiniams.
Šiuo metu Alytaus rajone yra 10 socialinių globėjų šeimos, kuriose auga 7 vaikai, laikinai globojami 12. 83 nuolatinis globėjai globoja 95 vaikus.
Norint tapti globėjais reikia išklausyti mokymų ir konsultavimo (GIMK) programą, mokymai yra nemokami, vyksta priimtinu laiku.
Dėl mokymų globėjams reikia kreiptis į VšĮ „Alytaus šeimos pagalbos centro“ vadovę Ingą Daugirdienę, telefonas 8 612 75 236, arba atvykite į konsultaciją, adresas: Pulko g. 21, Alytus, 3 aukštas, 322 kab.
Šiais metais parengti 9 globėjai.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą