Alytaus rajono seniūnijos jau puošiasi gėlėmis

Nors šiandien karantinas, gamta bunda. Tad Alytaus rajono seniūnijų viešose erdvėse pradėtos sodinti gėlės, planuojami apželdinimo darbai, kurie vyks, kai bus tinkamos oro sąlygos. Dauguma darbus pradės po Velykų.

Dauguose miesto sode ir prie pėsčiųjų tako jau krauna pumpurus ir tuoj žydės rudenį pasodintos 500 vnt. tulpių. Pilnos žiedinių pumpurų ir prie pėsčiųjų tako pernai pasodintos rausvažiedės sakuros bei rojaus obelaitės. „Iš vietinių ūkininkų gėlininkų pirktos našlaitės irgi jau pasodintos. Artimiausiu metu dar pasodinsime miesto sode daugiamečių astilbių, soruolių bei šilokų“ , – sako seniūnė Irma Kašėtienė.
Našlaitės jau pasodintos prie Punios bažnyčios ir prie seniūnijos esančiose vazose. Pražystančių tulpių, narcizų laukiama Pivašiūnuose ir Butrimonyse.
Kaip sakė Butrimonių seniūnas Andrius Karlonas, gėlynas prie fontano yra apsodintas daugiamečiais augalais, kitose vietose planuojama sodinti jau gyventojų pamėgtas vasarines gėles, galvojama ir apie naujoves. „Taip pat turime pasisodinę tulpių, narcizų, bet kol kas dar nepražydo, tad dabar tik laistome. O kalbant apie vasarines gėles, tai planuojame tradiciškai sodinti sulfinijas, pelargonijas, begonijas, gvazdikėlius. Yra planų šiemet daugiau gėlių sukoncentruoti į miestelio centrą, nes vietiniams žmonėms nelabai patinka levandų gėlynas prie fontano, jie labiau nori daugiau spalvų, tad bandysim jų norą įgyvendinti, galvojam apie gėlių piramidę“ , – sako Butrimonių seniūnas. Deja, gali būti, kad elektros tiekimo įmonė ESO lieps nusiimti gėlių laikiklius nuo elektros stulpų Margirio g., kurie jau ne vienerius metus puošė miestelį. Tačiau, svarstomos kitos idėjos, kaip pagal galimybes pasipuošti, pavyzdžiui, prie viešųjų pastatų paradinių durų pastatyti didelius gėlių vazonus, gėlėmis papuošti įvažiavimus į miestelį, kaimų kryžius.
Krokialaukio seniūnė Gintarė Navickienė sakė, kad, gėlės bus sodinamos nuo seno suformuotuose viešuose gėlynuose. Svarstoma, kokius sodinti daugiamečius augalus, kurie džiugintų ne vienerius metus.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą