Patvirtintas UAB „Alytaus šilumos tinklai“ investicijų į Alytaus šilumos ūkį planas iki 2022 m.

UAB „Alytaus šilumos tinklai“ ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės tarybai pateikė investicijų į Alytaus šilumos ūkį 2020–2022 m. planą. Juo siekiama atnaujinti ir plėtoti Alytaus šilumos ūkio įrenginius ir šilumos tiekimo tinklą.

Tarybos patvirtiname plane numatoma penkiolika įvairių investicijų, jų bendra suma turėtų siekti apie 7,6 mln. eurų. Šiemet planuojama investuoti 2,5 mln. eurų, kitais metais 4,4 mln. eurų, o 2022 m. investicijų suma turėtų siekti daugiau kaip 600 tūkst. eurų.
Už numatytas lėšas bus rengiami garo katilo griovimo darbų, naujų dujinių katilų įrengimo, kuro rūšies iš mazuto į dyzeliną keitimo techniniai projektai. Bus įrengtas membraninis deaeratorius, dujiniai katilai, dūmų recirkuliacijos ventiliatorius biokatilui, atnaujinta vartotojų skaitiklių nuotolinio duomenų nuskaitymo sistema. Taip pat bus rekonstruota šilumos tinklų parametrų automatinio reguliavimo ir valdymo sistema, šilumos tiekimų trasos, prijungti nauji vartotojai ir atlikti kiti darbai.
Tikimasi, kad įgyvendinus visas numatytas investicijas padidės šilumos tiekimo patikimumas, tinklų ilgaamžiškumas, sumažės šilumos nuostoliai tinkluose ir bendrovės veiklos sąnaudos. Taip pat pagėrės personalo darbo sąlygos, bus užtikrintas operatyvus problemų sprendimas, siekiant mažinti žmogiškosios klaidos tikimybę ir į orą išmetamos taršos kiekį.
Šioms investicijoms savivaldybės lėšų neprireiks. Jos bus panaudotos iš bendrovės, banko ir ESSF paramos.
Primename, kad UAB „Alytaus šilumos tinklai“ 2019 m. birželio 1 d. perėmė šilumos ūkį iš UAB „Litesko“ filialo „Alytaus energija“ ir pradėjo šilumos tiekimo veiklą.


AMSA inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą