Idėją per trejus metus įgyvendino su kaupu

Alytaus rajone jau keli metai veikia ekstremalių pramogų zona „ExZona“, kurioje galima žaisti dažasvydį, šratasvydį, zorbingą, zorbolą.  Žaidimų erdvę netoli kelio Kaunas–Prienai–Alytus esančiame Butkūnų kaime įrengęs verslininkas verslą pradėjo savo lėšomis, o pernai pasinaudojo savivaldybės parama.

Alytaus rajono gyventojas 24-erių Aurimas Gadišauskas ekstremalių pramogų verslą pradėjo prieš trejus metus. Įsteigęs VšĮ „Ekstremali zona“, Butkūnų kaime šalia tėvų sodybos įrengė dažasvydžio, šratasvydžio žaidimų zonas. Dabar siūloma pažaisti ir zorbingą bei zorbolą. Zorbingas – tai ekstremali pramoga, kurios metu žmogus, įlindęs į skaidrų, oro sienelėmis sutvirtintą sferinį rutulį, paleidžiamas visu greičiu žemyn nuo stačios kalvos, o zorbolas – neįprastas futbolas, žaidžiamas įlindus į panašaus tipo rutulius.

A. Gadišauskas yra baigęs Alytaus gimnaziją, kolegijoje  – vadybos studijas, šiuo metu universitete studijuoja finansus. „Kad mokėčiau valdyti savo bei įmonės finansus, kaip strateguoti finansiškai, kad lėšas galima būtų panaudoti tinkamai“, – sako jaunas verslininkas.

A. Gadišauskas, kad norės turėti savo verslą, žinojo dar besimokydamas mokykloje, tačiau kokį, nė pats nenutuokė. Idėją pašnibždėjo kaimyno vykdoma veikla. „Kaimynas turi kaimo turizmo sodybą, pas jį vyksta įvairios šventės, tai ir kilo mintis, kad šventės dalyviams galima pasiūlyti pramogų. Tada ieškojau, kokią pramogą galėčiau pradėti savo turimomis lėšomis. Taip ir atsirado dažasvydis, vėliau – šratasvydis, zorbingas, zorbolas. Yra tinklinio aikštelė“, – pasakoja A. Gadišauskas.  

Jaunuolis verslui pradėti lėšų užsidirbo užsienyje. Kad svajonė įgautų tiesiąją, A. Gadišauskas dvi vasaras dirbo valytoju. Pirmą vasarą vyko, kad įsitikintų, kiek įmanoma užsidirbti, o antrą – užsidirbti verslo pradžiai, žinodamas, koks bus verslas ir kiek reikia pinigų. Nors užsidirbti pavyko nemažai, dabar A. Gadišauskui minčių apie emigraciją ir darbą kitoje šalyje nekyla. „Lietuvoje labiau norisi likti – čia yra draugai, šeima, čia viskas mieliau“, – sako  ekstremalių pramogų verslininkas.

Pernai A. Gadišauskas savo verslui pasinaudojo Alytaus rajono savivaldybės smulkaus ir vidutinio verslo parama. Kompensuotos įmonės steigimo išlaidos ir skirta parama darbo vietos sau įsteigimui. Šiemet verslininkas galbūt bandys teikti paraišką įmonės interneto svetainės kūrimui. 

„ExZona“ pramogos siūlomos visus metus, tačiau didžiausias pikas – šiltuoju metų sezonu, kuris pradedamas kovo pabaigoje ir baigiamas spalį. Žiemą klientų būna nedaug, tad A. Gadišauskas užsiima kitomis veiklomis bei mokosi.

Į Butkūnų kaimą pramogauti atvyksta mėgstantys aktyvias pramogas. Dažniausi lankytojai – jaunimas nuo 16 iki 26 metų, tačiau verslininkas sako, kad pašaudyti iš dažasvydžio ar šratasvydžio drąsiai gali ir vyresnio amžiaus žmonės. Žaisti atvyksta ne tik vaikinai, bet ir merginos. „Vienam žaidimui skiriama 200 dažų šovinių. Vaikai per pusvalandį išpyškina visus, o suaugę žaidžia kitaip, jie galvoja, taikosi, tad žaidimas trunka pusantros, net ir dvi valandas“, – pasakoja A. Gadišauskas.

Alytaus rajone yra ir daugiau dažasvydžio pramogą siūlančių įmonių, tačiau A. Gadišauskas dėl konkurencijos nesijaudina, nelabai ir jaučia, nes klientų srautai pasiskirsto.

Dažniausiai  „ExZona“ pramogauja Alytaus miesto ir rajono gyventojai, tačiau atvyksta ir iš kitų miestų, Kauno, Vilniaus. Labiausiai nustebino pramogauti atvykę latviai, o netikėčiausia lankytojas – Lietuvos krepšinio rinktinės krepšininkas.

Jaunas verslininkas džiaugiasi verslo idėjos sėkme ir verslo būklę vertina puikiai. Jam pavyko įgyvendinti tai, ką sumanė, o ir pasiekta daugiau, nei  planuota. „Pradžioje buvo sumanymas organizuoti tik dažasvydžio pramogas, jas plėsti, o dabar yra ir kitokių pramogų“, – sako ekstremalių pramogų zonos Alytaus rajono Butkūnų kaime įkūrėjas A. Gadišauskas.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą