Alytiškis rezultatyviausias pasaulio jaunimo U-21 varžybų žaidėjas

Belfaste (Šiaurės Airija) vyko Pasaulio jaunučių, jaunių ir jaunimo kanupolo varžybos. Varžybose jaunių U-18 grupėje dalyvavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro jaunių komanda bei Karolis Latauskas žaidė tarptautinėje jaunimo U-21 komandoje International UN. Be Karolio šitoje komandoje žaidė žaidėjai iš Vokietijos, Airijos ir Kanados.

Jaunių U-18 grupėje dalyvavo 19 komandų. ASRC jauniai pogrupio varžybose iškovojo dvi pergales ir patyrė šešis pralaimėjimus. Kovoje dėl vienuoliktosios vietos alytiškiai iškovojo pergalę prieš Airijos komandą ir patyrė nesėkmes prieš Pietų Afrikos ir Naujosios Zelandijos sportininkus. Galutinėje įskaitoje užimta 13-oji vieta. Komanda yra labai jauna, ją sudaro 15-16 metų žaidėjai, bet alytiškiai parodė charakterį ir įrodė, kad gali kovoti ir su vyresniais varžovais. Komandoje žaidė Marius Kiškiūnas, Mantas Januša, Harminas Dzenkauskas, Lukas Stasionis, Kajus Kašelionis, Mindaugas Diksa, Modestas Karkauskas ir daugiškis Nojus Serkovas, komandos treneris Kęstutis Dambrauskas. Šioje grupėje ketvirtas pagal rezultatyvumą buvo Harminas Dzenkauskas, pelnęs 17 įvarčių.

Jaunimo U-21 grupėje International UN komandoje žaidė alytiškis Karolis Latauskas. Komanda grupės varžybose užėmė ketvirtąją vietą ir iškovojo teisę žaisti pusfinalyje. Pusfinalio rungtynes žaidė su šeimininkų Ulsterio komanda ir patyrė pralaimėjimą 5:1. Kovoje dėl trečiosios vietos susitiko su Trakų komanda. Trakiškiai pusfinalio rungtynes pralaimėjo Naujosios Zelandijos atstovams. Rungtynės dėl trečiosios vietos buvo labai įtemptos ir jas minimaliu skirtumu 5:4 laimėjo International UN komanda, kurioje žaidė Karolis. Iškovota trečioji vieta. Karolis tapo rezultatyviausi žaidėju, pelnęs 15 įvarčių.

Ši išvyka buvo dalinai finansuota Alytaus miesto savivaldybės sporto projektų lėšomis. Taip pat norime padėkoti informaciniams rėmėjams: „Alytaus gidas“, „Alytaus laikas“, „Alytaus naujienos“, Sportas.info, Alytusplius, radijui FM99, Dzūkijos TV.

Dėkojame ir Airijoje gyvenantiems lietuviams, kurie varžybose aktyviai palaikė mūsų komandą.

asrc.lt informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą