Alytaus rajono gyventojų norą sportuoti pandemija dar labiau padidino

Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras jau daugiau nei dešimtmetį organizuoja kassavaitines mankštas įvairiose Alytaus rajono vietovėse, gyventojams netgi duoda sporto inventorių naudoti namuose. Vien šiemet jau vyko daugiau kaip šimtas fizinį aktyvumą skatinančių užsiėmimų.

Šiais metais, net ir atsižvelgiant į esamą sudėtingą pandeminę situaciją, Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro organizuojamuose sporto užsiėmimuose sportuoti norą pareiškė 9 bendruomenės: Krokialaukio, Kumečių, Santaikos, Luksnėnų, Genių, Miklusėnų, Daugų, Pivašiūnų ir Punios.

„Dalį laiko patys aktyviausieji mankštų dalyviai, pasitelkdami išmaniąsias technologijas, sportavo net nuotoliniu būdu, tačiau atsiradus galimybei susitikti, dar gausiau sugrįžo į įprastas grupines treniruotes“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė.

2021 m. biuras organizavo daugiau nei šimtas dvidešimt fizinį aktyvumą skatinančių užsiėmimų, kuriuose nuolat sportuoja apie 300 dalyvių. Dalis mankštų vykdoma įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“, finansuojama iš Europos socialinio fondo lėšų, kitus fizinio aktyvumo užsiėmimus vykdo visuomenės sveikatos priežiūros specialistai.

Sveikatos specialistai primena, kad visi suaugusieji turėtų užsiimti reguliaria fizine veikla, kurios metu padažnėtų kvėpavimas ir pulsas, bei sušiltų kūnas. Per savaitę būtina skirti ne mažiau kaip 150 minučių vidutinio intensyvumo aerobinei fizinei veiklai arba ne mažiau kaip 75 minutes didelio intensyvumo aerobinei fizinei veiklai.

„Mankštintis rekomenduojame pradėti nuo nedidelio fizinio aktyvumo ir laipsniškai didinti užsiėmimų dažnumą, intensyvumą ir trukmę, tačiau būtina pasirinkti sau labiausiai patinkančią fizinio aktyvumo formą. Jeigu esate iš tų, kuriems nepatrauklios grupinės treniruotės, galite rinktis vaikščiojimą šiaurietiško ėjimo lazdomis. Jeigu jų neturite, o norite išbandyti, kreipkitės į Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą tel. (8 315) 214 38 arba atvykite adresu Vytauto g. 20, Alytuje ir biuro specialistai ne tik pamokys, tačiau ir paskolins reikiamas lazdas. Fizinis aktyvumas Alytaus rajone – realybė prie kurios gali prisijungti visi Alytaus rajono gyventojai. Kviečiame“, – sako Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė J. Jakubauskienė.

Nepaneigiama fizinio aktyvumo nauda žinoma daugeliui įvairaus amžiaus gyventojų: fizinis aktyvumas ugdo ir stiprina visas organizmo sistemas, veikia jų funkcijas ir gyvybingumą, padeda kovoti su daugeliu ligų, mažina nutukimo bei II tipo cukrinio diabeto išsivystymo riziką, stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą, mažina aukšto kraujospūdžio, infarktų, insultų riziką. Gydytojų teigimu, sportas tiesiogiai gerina kvėpavimo ir virškinimo sistemų darbą ir yra siejamas su saugesniu, sveikesniu ir ilgesniu gyvenimu.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą