Muzikos kūrinių atlikimo technika lavinama kūrybiškai

Kai groja Martynas Levickis, atrodo, kad jis negalvoja apie tai, kokiu pirštu spausti baltus ar juodus klavišus. Negalvoja jis ir apie natas. Scenoje klausytojas mato ir girdi įtaigias melodijas, įspūdingą atlikėjo laikyseną.

 Visa tai muzikantas įgyja ne iš karto. Nuo pat pirmųjų metų jis mokosi nugalėti scenos baimę, sklandžiai atlikti muzikinį kūrinį, ugdo pirštų techniką, smulkiąją motoriką ir gebėjimą valdyti kūno kalbą.

Jaunieji Muzikos mokyklos akordeonistai, inicijuoti akordeono mokytojos metodininkės Violetos Ligeikienės, techninius atlikimo įgūdžius lavina kūrybiškai. Štai ketvirtadienį vykusiame renginyje „Greitieji pirštukai 2018" vaikai ne tik grojo techninius kūrinius, gamas, bet ir patys vertino atlikimo techniką. Tuo tikslu klausytojams buvo išdalyti balsavimo lapeliai, kuriuose jie turėjo pažymėti geriausią atlikėją. Toks mokinių įsitraukimas į vertinimą pažadino vaikų motyvaciją ne tik gerai pasirodyti prieš savo bendraamžius grojant scenoje, bet ir įdėmiai klausytis atlikėjų ir juos teisingai įvertinti.

Įdomu, kad į balsų skaičiavimo komisiją buvo pakviestos buvusios mokyklos auklėtinės Indrė Kubiliūtė ir Edita Žėkaitė, mokinių tėvų atstovė Aušra Blažauskaitė.

Koncerte grojo 22 mokiniai. Geriausius žiūrovų įvertinimus gavo: parengiamosios klasės mokinė Elita Stasiukynaitė, Nuelis Vaina (2 kl)., Evaldas Sipavičius (3 kl.), Mantas Bauževičius (3 kl.), Nojus Linkevičius (4 kl.), Vilė Peleckytė (5 kl.), Nedas Žukevičius (5 kl.), Mantas Dumbliauskas (6 kl.). Pirmą kartą įsteigtu specialiu prizu už geriausiai atliktą gamą buvo apdovanota penktos klasės mokinė Aistė Mankauskaitė.

Koncertui mokinius parengė mokytojos metodininkės Violeta Ligeikienė, Rima Beitnarienė; vyresniosios mokytojos Neringa Miliauskienė, Rūta Vaičaitienė.

Alytaus muzikos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą