999 Alytaus moksleiviai susipažino su miesto gamtos paslaptimis

Alytaus turizmo informacijos centro lankytojai dažnai pastebi, jog Alytus yra vienas iš žaliausių miestų Lietuvoje. Jie teisūs – daugiau kaip 33 proc. miesto teritorijos užima žalieji plotai: parkai, skverai, gėlynai. Miesto žaliųjų teritorijų puošmena – Vidzgirio botaninis draustinis – unikali natūralios gamtos sala Alytaus mieste. Tokio miško neturi nei vienas iš didžiųjų Lietuvos miestų. Draustinis įtrauktas į Europos saugomų teritorijų tinklą „Natura 2000“. Vidzgirio botaniniame draustinyje driekiasi pažintinis gamtinis takas.

Keletą metų Alytaus turizmo informacijos centro organizuotos ekskursijos šio botaninio draustinio pažintiniame take buvo mėgstamos ir užsakomos Alytaus miesto mokyklų moksleiviams, miesto svečiams. Siekiant paskatinti daugiau judėti gamtoje ir supažindinti su Alytaus gamtinėmis vertybėmis jaunesnius miestiečius,  Alytaus turizmo informacijos centras bendradarbiaudamas su Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriumi balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais  miesto lopšelių ir darželių auklėtinius bei mokyklų moksleivius kvietė į ekskursijas ne tik Vidzgirio botaniniame draustinyje, tačiau ir Miesto sode. Tai pats seniausias miesto parkas, garsėjantis rožynais, fontanu ir voveraitėmis. Jame auga 1630 medžių, iš kurių dalis yra maumedžiai, vertinami visoje Europoje. 

Vaikai ir paaugliai būdami gamtoje betarpiškai susipažino su gamtos įvairove: retais augalais, medžiais, gyvūnais, vabzdžiais ir varliagyviais, sužinojo, kodėl svarbu saugoti, tausoti ir puoselėti gamtą. 

Miesto sode buvo pravestos 37 ekskursijos, dalyvavo 826 ekskursantai. Su Vidzgirio botaniniu draustiniu susipažino 8 ekskursantų grupės, kuriose buvo 173 dalyviai. Bendrai ekskursijose dalyvavo 999 Alytaus švietimo įstaigų auklėtinių.

Alytaus TIC informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą