Ekopamokėlė-renginys „Mes – gamtos draugai“

Jau penktus metus Alytaus Dainavos pagrindinėje mokykloje vykdomas aplinkos apsaugos projektas „Žaliu taku". Jo tikslas – ugdyti vaikų ekologinį sąmoningumą ir draugišką elgesį aplinkai.

Kovo pabaigoje lopšeliuose-darželiuose „Saulutė" ir „Pasaka" vyko ekologijos pamokėlės-renginiai „Mes – gamtos draugai". Renginius vedė 3a ir 4b klasių pradinukai, juos parengė mokytojos Daivos Grudzinskienė ir Dalia Vitalija Kačanauskienė. Mokiniai darželio draugams parodė spektaklį „Knyga suranda draugą". Spektaklyje mažieji aktoriai pasakojo istoriją, kaip šiukšlyne verkė suplyšusi, niekam nereikalinga ir išmesta knyga. Vaidinimo pabaigoje knyga buvo išgelbėta gerų vaikų dėka. Šis spektaklis išmokė vaikus, kaip reikia gerbti ir mylėti knygą. Darželinukus aplankė spalvoti konteineriukai. Jų tikslas – įsitikinti, ar vaikai geba rūšiuoti pagal paskirtį šiukšles. Žaidė edukacinį žaidimą „Mokykimės rūšiuoti". Surūšiavę šiukšles, mokiniai demonstravo savo sukurtus drabužių modelius ir parodė, kaip galima kūrybiškai panaudoti antrines žaliavas. Renginį pradinukai paįvairino dainomis apie Žemės spalvas, bundančią gamtą, grįžtančius paukščius. Susitikimo pabaigoje darželio vaikams buvo skirta užduotėlė. Jie turėjo papuošti žemę gėlytėmis, drugeliais, medžiais, paukščiais ir kitais piešinėliais. Juk tam, kad galėtume gyventi gražesnėje, švaresnėje aplinkoje, reikia nuo mažens ugdytis atsakomybę už savo poelgius – nešiukšlinti, rūšiuoti šiukšles, gražinti ir tausoti gamtą.

Atsidėkodami už gražų renginį ir apsilankymą darželių vaikai mokiniams padovanojo po mažą „širdelę" ir palinkėjo būti visuomet draugiškiems, tolerantiškiems. Kartu šoko draugystės šokį. Buvo įteiktos saldžios dovanėlės ir Velykų zuikio sertifikatai. Mokiniai džiaugėsi sutikę savo buvusias auklėtojas bei galimybe pasivaikščioti po grupes ir prisiminti čia praleistas dienas.

Pradinių klasių mokytojos metodininkės Daiva Grudzinskienė ir Dalia Vitalija Kačanauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą