Pagerbti geriausi Druskininkų abiturientai ir jų mokytojai

Vakar Druskininkų miesto muziejuje iškilmingai pagerbti „Ryto“ gimnazijos 43-osios laidos abiturientai, gavę aukščiausius brandos egzaminų įvertinimus bei mokyklą baigę su pagyrimu.  Šiais metais aukščiausius įvertinimus gavo 13 abiturientų: Matas Bodrijė, Dovydas Kalėda, Erikas Mitkus, Rokas Navickas, Lukas Neverovas, Ugnė Petrovaitė, Saulė Pronckutė, Marijus Rutkauskas, Maria Smirnova, Indrė suraučiūtė, Nedas Aravičius, Gytis Miliauskas, Gabrielė Žūkaitė. Su pagyrimu gimnaziją baigusi G. Žūkaitė pasirašė garbės knygoje. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas aukščiausius įvertinimus gavusiems abiturientams įteikė savivaldybės įsteigtas pingines premijas ir padėkas bei padėkojo tėvams ir mokytojams.

„Aš nežinau, ar jau spėjote pajusti, kokį svarbų kelią padedami mokytojų ir tėvų nuėjote. Už mėnesio mano sūnus išvyksta mokytis į Londoną, kur sieks magistro laipsnio. Jis man yra prasitaręs, kad kai aš anksčiau sakydavau, ką reikėtų mokytis, jo manymu tiesiog patarinėdavau. Bet iš tiesų mes, tėvai, linkime ir patariame vaikams tai, kas yra geriausia.  Šioje salėje šiandien susirinko tas jaunimas, kuris jau nuo pat pirmųjų žingsnių tuos patarimus suprato. Jūsų pasiekimai leidžia jumis didžiuotis tėvams, mokytojams ir visai druskininkiečių bendruomenei“,  - sakė R. Malinauskas ir kvietė ateityje sugrįžti į gimtuosius Druskininkus, kur visada yra laukiami ir reikalingi.

Į jau tradicija tapusį, 15-tąjį kartą organizuotą renginį pasveikinti abiturientų ir pasidžiaugti jų pasiekimais taip pat atvyko Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė, Švietimo skyriaus vedėjas Jevgrafijus Samuchovas, Druskininkų savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Algis Bolys, „Ryto“ gimnazijos direktorė Egidija Vilkienė,  mokytojai ir kiti svečiai.

Gimnazijos direktorė Egidija Vilkienė ir abiturientų mokytojos Giedrė Matulevičienė, Dalė Urbonienė, Rita Gervelienė pristatė kiekvieną mokinį: pomėgius, veiklas, ateities planus.  

E Vilkienė  pažymėjo, kad pirmajame trejetuke pagal brandos egzaminų rezultatų vidurkius yra informacinės technologijos ir užsienio kalbos.

Renginio metu pasveikinti ir pedagogai, padėję mokiniams pasiekti puikių rezultatų - Neringa Guželienė, Birutė Juodevičienė, Nerijus Plūkys ir Edvinas Vilkas.

Tėvelių vardu visus pasveikino mama Jūratė Antanavičienė, abiturientų vardu tėvams, mokytojams ir savivaldybės vadovams padėkojo abiturientė Gabrielė Žūkaitė.

Renginio metu skambėjo Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos mokinių  Austėjos  Katčenkaitės atliekama daina "Skriski, skriski Lietuvėlėn" (muzika G. Kuprevičiaus, žodžiai K. Sajos, Austėjos mokytoja Gražina Vosylienė, koncertmeisteris Tauras Olšauskas) bei Dorotėjos Bachtijevos "Vijo vilkas voveraitę" (lietuvių liaudies daina, harmonizuota M. Noviko, Dorotėjos mokytoja Gražina Vosylienė, koncertmeisteris Tauras Olšauskas).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą