Nauja internetinė platforma gamtą pažinti norintiems vaikams

 

Nevyriausybinė aplinkosaugos organizacija „Baltijos aplinkos forumas” šiandien pristatė naują nemokamą platformą vaikams, kurioje jaunieji gamtos mylėtojai galės mokytis pažinti gamtą žaisdami žaidimus ir spręsdami linksmas užduotis. Tai – erdvė vadinamiesiems jauniesiems gamtos reindžeriams ugdyti, pasiekiama adresu www.gamtosreindzeris.lt.

Platforma skirta 7-14 metų amžiaus moksleiviams. Čia galima rasti įvairių užduočių ir iššūkių – tiek atliekamų internetinėje erdvėje, tiek raginančių keliauti į gamtą, ją tyrinėti, įveikti įvairius išbandymus ir į platformą įkelti savo nuotykių rezultatus. Už kiekvieną užduotį vaikas gauna specialius ženkliukus, juos kaupdamas pereina į kitą reindžerio lygį.

„Ši platforma yra viena iš priemonių siekiant ugdyti gamtą mylinčius, jos procesus suprantančius ir gamtos bei aplinkos apsaugą remiančius piliečius. Tikimės, kad jaunasis gamtos reindžeris taps gamtininkų pagalbininku – rodys pavyzdį bendraamžiams, sudrausmins gamtą skriaudžiančius, su noru ir entuziazmu leis laiką gamtoje, o gamtos saugojimas jam taps gyvenimo būdu, pasireiškiančiu kasdieniuose sprendimuose. Tai – ateities sąjungininkai, kurių dėka žmonės supras, jog gamta – mūsų namai, o saugodami ją, saugome save bei rūpinamės ateities kartų gerove.” – apie platformos idėją pasakoja jos kūrimą koordinavusi Baltijos aplinkos forumo komunikacijos specialistė Rita Grinienė.

Pasak platformos kūrėjų, ne mažiau svarbūs ir kiti platformos naudotojai – su gamtomoksliu švietimu dirbantys specialistai. Tai – mokytojai, saugomų teritorijų specialistai, įvairių kitų aplinkosaugos organizacijų, neformalaus švietimo organizacijų atstovai. Jie gali tapti naujų užduočių autoriais, naudoti platformą tiek formaliam, tiek neformaliam, tiek gamtamoksliam, tiek tarpdisciplininiam švietimui.

„Saugomos teritorijos jau kuris laikas buria vaikus ir jaunimą, organizuodami edukacijas, žygius ir kitokias veiklas tiek direkcijose, tiek gamtos mokyklose. Manome, kad ši „Jaunojo reindžerio” platforma gali pabėti sujungti įvairias iniciatyvas, o taip pat – padėti specialistams dalintis patirtimi. Kai kurios nacionalinių ir regioninių parkų gamtos mokyklos jau turi jaunųjų reindžerių būrelius. Tikime, jie irgi galės naudotis interaktyviąja platforma. ” – teigia projekto partnerės Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovė Diana Rakauskaitė.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą