Gyventojai kviečiami pasitikrinti žinias Nacionaliniame ekonomikos egzamine

 

Lietuvoje antrą kartą organizuojamas Nacionalinis ekonomikos egzaminas. Šiemet visi, kurie nori pasitikrinti savo ekonomikos žinias, tai galės padaryti kovo 27 dieną, trečiadienį, pasaulinės vaikų finansinio švietimo savaitės metu.

„Vieniems ekonomikos egzaminas bus smegenų mankšta, kitiems – intelektualus iššūkis. Bet svarbiausia, tai yra proga pasitikrinti ekonominį mąstymą ir prisiminti, kiek gi daug ekonomikos yra kasdieniame gyvenime. Egzaminas provokuoja mąstyti, diskutuoti. Dalyvauti gali tiek pavieniai piliečiai, tiek klasės, mokyklos ar įmonės. Pernai egzaminą laikė 7000 žmonių, šiemet planuojame dar daugiau“, – teigia konkursą organizuojančio Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Egzamino klausimai apima svarbiausius ekonomikos dėsnius, asmeninius finansus, verslumą, ekonominę politiką, tarptautines rinkas. Klausimai skatina mąstyti, o ne prisiminti faktus ar apibrėžimus.

Kaip ir pernai, dalyviai varžysis trijose kategorijose: ekonomiškai raštingiausio moksleivio, studento ir piliečio. Kiekvienos kategorijos laimėtojų laukia piniginiai prizai, vadovėlių komplektai ir kitos dovanos.

Egzaminą organizuoja Lietuvos laisvosios rinkos institutas Pagrindinis projekto partneris – Lietuvos radijas ir televizija.

„Vienas iš svarbių visuomeninio transliuotojo tikslų yra prisidėti prie visuomenės švietimo ir skatinti pažangą, kuriai pasiekti ekonominis raštingumas yra labai svarbus. Nacionalinis ekonomikos egzaminas skatina domėtis šia sritimi, parodo jos svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime“, – sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Nacionalinio ekonomikos egzamino užduotis rengia visų šalies aukštųjų mokyklų ekonomikos fakultetai, Lietuvos bankas, Finansų ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, švietėjiškos organizacijos ir ekonomikos mokytojai. Egzaminą globoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Šiemet egzaminą laikyti bus patogiau – tai padaryti bus galima laikyti kovo 27 d. bet kuriuo dienos metu – nuo 10 iki 19 valandos. Jis laikomas internetu – specialioje interneto svetainėje www.ekonomikosegzaminas.lt.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą