Moksleiviai Eurodebatuose dalinsis patarimais, kaip balsuoti ne tik kojomis, bet ir galva

 

Kovo 28 d. 16 val. Alytaus jaunimo centre (Tvirtovės g. 3) vyks „Eurodebatai“, kurių tema „Kaip balsuosiu ne tik kojomis, bet ir galva“. Debatuose dalyvaus vyresniųjų klasių moksleiviai, panorę pasivaržyti savo idėjomis apie artėjančius Europos parlamento rinkimus su savo miesto ir visos Lietuvos bendraamžiais.
„Eurodebatų“ dalyvius vertins komisija ir susirinkę žiūrovai. Tai individualūs debatai, kuriuose vienodai svarbios dalyvių išsakytos idėjos ir gebėjimas argumentuotai diskutuoti su kitais debatų dalyviais. Alytaus miesto etapo nugalėtojas bus pakviestas dalyvauti balandžio 8 d. Europos namuose Vilniuje vyksiančiame „Eurodebatų“ finale, kur dalyvių idėjų klausysis gerai žinomi žurnalistai, komunikacijos ir viešojo kalbėjimo ekspertai. Eurodebatuose netrūks ir prizų:
Visiems dalyviams:
- žurnalo „IQ“ 12 mėn. elektroninė prenumerata;
- daugkartiniai #EUandME kavos puodeliai, padėsiantys naudoti mažiau plastiko.
Miestų nugalėtojams:
- vieta „Eurodebatų“ nacionaliniame finale balandžio 8 d. Vilniuje;
- pasirengimas finalui su žinomais debatų treneriais: Roku Atkočiūnu, Eleonora Lekavičiūte, Justinu Mickumi ir Liudu Vinkleriu. Mokymai ir individualios konsultacijos vyks balandžio 7 dieną Vilniuje.
Geriausiems finalo dalyviams:
- kvietimai į festivalį „Login 2019“ (šešiems geriausiems finalininkams)
- kelionė į Europos Sąjungos institucijas Briuselyje (trims laimėtojams)

Projektą organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Jaunimo Europos komandos narė Alytuje Miglė Venckutė. Projekto partneriai – žurnalas „IQ“, festivalis „LOGIN“ ir „Humoro klubas“.
Daugiau informacijos: www.europa.eu/lietuva

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą