Baimės akys didelės, bet galimybės mažos!

 

Valgom visi. Ir maisto atliekų visi turim. Tik labai jų bijom. O visai be reikalo! Pabandykit jas surinkti atskirai ir pamatysite, kaip bus gerai!
Kam man tas maisto atliekų konteineris?!
Maisto atliekoms. Jas reikia rinkti atskirai. Tai privaloma. Visiems.
Aš maisto atliekų neturiu – viską suvalgau!
Bulvių lupenų, bananų, apelsinų žieves, taip pat arbatos tirščių bei pakelių, kavos tirščių ir jų filtrų, riebalais ir kitais maisto produktais sutepto popieriaus ir šlapių popierinių rankšluosčių tikrai nevalgote. O visa tai reikia mesti į maisto atliekų konteinerį.
Atskirai surinktos maisto atliekos smirdės...
Nė vienos rūšies atliekos nekvepia. Atskirai surinktos maisto atliekos nesmirdės labiau už kitas. Joms rinkti yra išdalinti specialūs kibirėliai su maksimalia ventiliacija ir specialūs konteineriai, kurių apačioje yra vieta iš atliekų susidariusiam skysčiui kauptis. Labiausia dvokia neišrūšiuotos, visos kartu sumestos atliekos.
Kas bus, jei maisto atliekas, kaip ir anksčiau, mesiu į bendrą konteinerį?
Blogai bus. Šio konteinerio niekas neišveš. Ir tuomet jame surinktos mišrios atliekos tikrai pradės smirdėti. Norint, kad būtų išvežtos, jums teks tas atliekas patiems perrinkti, išrūšiuoti ir tik tada atliekų vežėjai konteinerį ištuštins. O paskui už tokį elgesį dar ir baudą gausite.
Ar dažnai išveš maisto atliekas?
Vasaros sezono metu – du kartus per mėnesį. Žiemos sezonu – vieną kartą per mėnesį.
Ar maisto atliekas į konteinerį geriau mesti su plastikiniu maišeliu, ar be jo?
Ogi kaip jums patogiau. Galima ir taip, ir taip. Be maišelio išmestos atliekos greičiau suyra ir skleidžia silpnesnį kvapą.
Ar į maisto atliekų konteinerį galima mesti žolę, medžių lapus?
Jeigu jų nedaug ir telpa, galit. Bet jei susidaro daugiau – kompostuokit arba vežkit į kompostavimo aikšteles.
Tai ką galima mesti į tuos maisto konteinerius?
Tai, ką išmetate ruošdami maistą ir pakildami nuo stalo: vaisių ir daržovių likučius, kiaušinių lukštus, arbatos tirščius ir pakelius, kavos tirščius ir jų filtrus, visų maisto produktų likučius, riebalus, aliejų, riebaluotą popierių, popierinius rankšluosčius, staltieses, servetėles, smulkias žaliąsias atliekas.

Turite klausimų? Skambinkite 8 315 72842
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą